Volgen:
Voorgerechten

Zalmtartaar

Een tartaar van gerookte zalm, crème fraîche, mayonaise, komkommer en ajuin.
Een echte smaakbom en het perfecte voorgerecht om je gasten (of gezin) te verwennen.
Deze zalmtartaar is super eenvoudig en zeer snel klaar te maken.


Zalmtartaar

Bereidingstijd: 25min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 150g gerookte zalm
  • 2 eetlepels crème fraîche (bv. Inex)
  • 1/4 ajuin
  • 2 eetlepels mayonaise
  • klein schuitje citroensap
  • 1/4 komkommer
  • peper & zout
  • olijfolie (afwerking)
  • bieslook (afwerking)

Extra benodigdheden

  • serveerring – Ø11cm

Tip(s)

  • (stok-) brood

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
    Schil en snij de komkommer in fijne blokjes.
    Snij de gerookte zalm in fijne stukjes.
  2. Doe de ajuin, komkommer, zalm, de 2 eetlepels creme fraîche, de 2 eetlepels mayonaise, een schuitje citroensap in een kom en meng alles goed samen.
    Breng op smaak met peper en zout.
  3. Leg een serveerring op een bord en schep het zalmmengsel erin.
    Druk het geheel een beetje aan en haal de serveerring er voorzichtig af.
  4. Werk af met olijfolie en bieslook.

Tip(s)

  • Serveer (stok-) brood bij de zalmtartaar.
  • Best niet op voorhand maken, want dan begint de zalmtartaar te verwateren.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie