Volgen:
Hoofdgerechten

Zalm met warme tomaten en aardappelen in de oven

Zalm, tomaten en aardappelen: een perfecte combinatie.
In een mum van tijd tover je dit heerlijk gerecht op tafel!
Een gezonde, smaakvolle en kleurrijke maaltijd.


Zalm met warme tomaten en aardappelen in de oven

Bereidingstijd: 30min. + 30min. aardappelen in de oven

Ingrediënten: 2 personen

Zalm & warme tomaten

  • 2 zalmfilets
  • viskruiden
  • 4 pruimtomaten
  • 3 knoflookteentjes
  • een handvol peterselie
  • bakboter/olie

Aardappelen in de oven

  • 400g krielaardappelen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olie (bv. zonnebloemolie)
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • zwarte peper en zout

Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding:

Aardappelen in de oven

  1. Was en halveer de aardappelen.
    Leg de aardappelen in een ovenschaal.
  2. Pel en snij het knoflookteentje in twee.
    Plet het knoflookteentje.
  3. Voeg de knoflook, de olie, de rozemarijn, tijm, peper en zout toe aan de aardappelen.
    Meng door de aardappelen.
  4. Gaar de aardappelen 30 minuten in een voorverwarmende oven van 200°C.

Zalm & warme tomaten

  1. Pel en snij de knoflook fijn.
    Was en snij de tomaten in plakjes.
    Hak de peterselie fijn.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de knoflook toe.
    Laat even bakken.
  3. Voeg de tomaten toe en laat 3 minuten meebakken.
    Voeg daarna de peterselie toe.
  4. Kruid de zalmfilets met viskruiden.
    Smelt bakboter of verhit olie in een andere pan en bak de zalmfilets mooi gaar.
  5. Serveer de zalm met warme tomaten en aardappelen in de oven.
Tip(s)
  • Gebruik je zalm uit de diepvries? Laat dan eerst ontdooien vooraleer men aan het recept begint.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie