Volgen:
Bijgerechten

Worteltjes en erwtjes

Worteltjes en erwtjes, een klassiek bijgerecht.

Tover de lente op je bord met deze knapperige worteltjes en erwtjes.
Dit bijgerecht is onder andere heerlijk met gekookte aardappelen en varkensvlees.

Zoveel lekker dan worteltjes en erwtjes uit een blik of pot.


Worteltjes en erwtjes

Bereidingstijd:  35min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g wortelen
  • 150g erwten (diepvries)
  • Verse takjes tijm
  • 1 ajuin
  • bakboter of olie
  • 1 theelepel suiker
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 50ml water

Bereiding:

  1. Schil en snij de wortelen in schijfjes.
    Pel en snij de ajuin fijn.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pot en voeg de ajuin, het laurierblad en de takjes tijm toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de wortelen en één theelepel suiker toe.
    Laat, al roerend, 10 minuten bakken op een matig vuur.
  4. Voeg de erwtjes en 50ml water toe.
    Laat 5 à 10 minuten stoven op een matig vuur.
  5. Verwijder het laurierblad en de takje tijm
    Breng op smaak met peper en zout.

Tip(s)

  • Heerlijke met onder andere varkensvlees, worst of steak.Worteltjes en erwtjes

Bron*: Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

error: Gelieve niet te kopieren