Volgen:
Voorgerechten

Wortelsoep

Een lekkere en gezonde soep van wortelen.
Warm of koud buiten, een kom verse soep smaakt altijd.
Deze heerlijke wortelsoep is super eenvoudig te maken en staat binnen een mum van tijd op tafel.


Wortelsoep

Bereidingstijd:  35min. + 30min. soep laten koken

Ingrediënten: 6 personen

  • 800g wortelen
  • 200g prei
  • 2 ajuinen
  • 2 groentenbouillonblokjes (bv. Knorr)
  • peper en zout
  • 2l water
  • bakboter of olie
  • 2 aardappelen
  • peterselie (afwerking)

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuinen in grove stukken.
    Schil en snij de wortelen in niet te grote schijven.
    Schil, was en snij de aardappel in grove blokjes.
    Snij de prei in ringen en spoel af.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de wortelen, prei, aardappelen toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de groentenbouillonblokjes en 2 liter water toe.
  5. Breng het geheel aan het koken, dek af en laat 30 minuten koken.
  6. Haal de pot van het vuur en mix de soep fijn met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout.
    Werk af met peterselie.

Wortelsoep

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie