Volgen:
Hoofdgerechten

Wortelpuree met kippenchipolata

Een smeuïge puree van wortelen geserveerd met kippenchipolata.
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn, een simpele boerenkostmaaltijd smaakt ook heerlijk.
Deze klassieker wordt zowel door jong als oud gesmaakt.


Wortelpuree met kippenchipolata

Bereidingstijd:  40min. + 10min. aardappelen en wortelen laten koken

Ingrediënten: 2 personen

Wortelpuree

  • 450g wortelen
  • 500g aardappelen
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • melk
  • klontje boter (bv. Solo)
  • peterselie (afwerking)

Kippenchipolata

  • 2 kippenchipolata (±300g)
  • bakboter

Extra benodigdheden

  • pureestamper

Bereiding:

Wortelpuree

  1. Schil en snij de wortelen in schijfjes.
    Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
  2. Doe de aardappelen en de wortelen in een pot met water en een snufjes zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen en de wortelen 10 minuten en giet vervolgens af.
  3. Voeg melk en een klontje boter toe, zodat de puree smeuïg wordt.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Pureer de aardappelen en wortelen met een pureestamper tot een mooie gladde puree.

Kippenchipolata

  1. Smelt bakboter in een pan en bak de kippenchipolata mooi bruin.

Afwerking

  1. Serveer de wortelpuree met de kippenchipolata.
  2. Werk af met peterselie.

Wortelpuree met kippenchipolata

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie