Volgen:
Hoofdgerechten

Wok met varkensreepjes, noedels en groentjes

Een overheerlijk wokgerecht met varkensvlees, mie en groenten.
Smaakvol, kleurrijk, gezond en gemakkelijk om klaar te maken.
Een ideaal gerecht als je iets snel maar toch lekker op tafel wilt toveren!


Iets anders dan kip en beter dan verwacht

Wok…  eet ik heel graag maar ik maak het eigenlijk veel te weinig klaar. En het is nochtans zo eenvoudig en lekker 😋. En als ik toch eens wok klaarmaak is het meestal met kip. Dus hoogtijd om nog eens wok te maken én met eens iets anders dan kip. Ik twijfelde tussen rundsvlees en varkensvlees 🧐. Ik heb uiteindelijk voor het laatste gekozen. Ik moet zeggen dat het wokgerecht beter in de smaak viel dan verwacht. Het varkensvlees, broccoli, eiermie, worteltjes, sojasaus, … kortom alles pasten super bij elkaar. 

Wok met varkensreepjes, noedels en groentjes

Bereidingstijd: 45min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g varkensvlees (mignonette of varkensescalopes)
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel (±170g)
  • 300g broccoli
  • 200g chinese eiermie
  • bakboter/olie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • sesamzaadjes (afwerking)

Bereiding:

  1. Schil en snij de wortelen in schijfjes.
    Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
    Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
  2. Snij het varkensvlees in reepjes.
  3. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Neem de pot van het vuur van zodra het kookt.
    Doe de noedels erin en laat 4 minuten garen.
    Maak daarna de noedels los met een vork, giet af en laat goed uitlekken.
  4. Smelt bakboter of verhit olie in een wokpan en voeg de varkensreepjes toe.
    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
    Bak de varkensreepjes 3 à 4 minuten, haal uit de pan en houd warm met aluminiumfolie.
  5. Doe de groenten in dezelfde wokpan en laat gaar bakken.
    Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de noedels en de varkensreepjes onder de groenten.
    Meng de sojasaus en ketjapsaus eronder.
    Laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel over de borden en werk af met de sesamzaadjes.

Inspiratiebron*: Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie