Volgen:
Nagerechten

Witte chocolademousse

Heerlijke, smeuïge en luchtige chocolademousse van witte chocolade.
Deze chocolademousse is het ideale nagerecht om het (feest)diner af te sluiten!
Het is makkelijk (en op voorhand) te maken, ongelofelijk zoet en uiteraard bijzonder (verslavend) lekker.


Witte chocolademousse

Bereidingstijd: 35min. + 5 min. chocolade afkoelen + 1 nacht witte chocolademousse opstijven in de koelkast

Ingrediënten: 6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • zout
  • 250g witte chocolade
  • 400ml slagroom (bv. Inex)
  • frambozen (afwerking)
  • chocoladeschilfers (afwerking)

Extra benodigdheden

  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Mix de eiwitten met een snufje zout tot een stijf geslagen geheel.
    Zet het stijfgeslagen eiwit in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade met 80ml slagroom”au bain marie”.
    Schraap de binnenkant van het vanillestokje erbij en voeg ook de peul van het vanillestokje.
  4. Haal van het vuur als de chocolade volledig is gesmolten.
    Verwijder de peul van het vanillestokje en laat de chocolade 5 minuten afkoelen.
  5. Mix de eidooiers door het chocolademengsel.
  6. Mix de rest van de slagroom in een andere kom stijf.
    Roer het stijfgeslagen slagroom onder het chocolademengsel.
    (zorg dat alle klontertjes weg zijn.)
  7. Spatel vervolgens het stijfgeslagen eiwit voorzichtig door de chocolade.
  8. Giet de chocolademousse in glazen.
  9. Laat de witte chocolademousse minstens 1 nacht opstijven in de koelkast.
  10. Werk de chocolademousse af met frambozen en chocoladeschilfers.

Tip(s)

  • Ziet de chocolademousse er plat uit? Geen paniek, zo moet het zijn.

Witte chocolademousse

Inspiratiebron*: Chocolade dromen (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

4 Comments

  • Reply Joyce

    Oh ziet er zo lekker uit! Ga ik eens uit proberen! 😀

    7 december 2016 at 10:18 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Dank je wel Joyce! Veel succes met het uitproberen 🙂

      8 december 2016 at 9:57 PM
  • Reply Kelly

    Hmm, dat ziet er lekker uit!

    8 december 2016 at 10:49 AM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Merci Kelly 😉

      8 december 2016 at 9:57 PM

    Plaats een reactie