Volgen:
Bijgerechten

Witloofsalade

Een lekkere frisse en knapperige salade van witloof.
Een super simpele salade dat als bijgerecht gemakkelijk te combineren is bij tal van gerechten.
In nog geen kwartier staat deze heerlijke salade op tafel.


Witloofsalade

Bereidingstijd: 10min. + 10min. ei laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 stukken witloof (±250g)
  • 1 ei
  • 1 ajuin
  • peper en zout
  • mayonaise
  • peterselie (afwerking)

Bereiding:

  1. Laat een pot met water koken en kook hierin het ei gedurende 10 minuten.
    Pel en snij de eieren, na het afkoelen, in hele fijne blokjes.
  2. Pel en snij de ajuin fijn.
    Verwijder de buitenste bladeren van het witloof, snij het witloof in ringen (haal de harde kern eruit).
    Spoel het witloof af en laat goed uitlekken.
  3. Meng het witloof samen met het ei en de ajuin.
    Meng de gewenste hoeveelheid mayonaise eronder.
    Breng op smaak met peper en zout.
  4. Werk af met peterselie.

Tip(s)

  • Meng de mayonaise onder de witloofsalade juist voor het serveren, anders begint de salade te verwateren.Witloofsalade

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Erik

    Heel lekker en fris.
    Een kleine variatie op dit recept is een in brunoise, fijn gesneden halve appel en een klein beetje citroen onder mengen.

    4 december 2017 at 10:38 AM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Klinkt niet slecht Erik! Zal ik zeker en vast eens uitproberen 🙂

      4 december 2017 at 7:55 PM

    Plaats een reactie