Volgen:
Voorgerechten

Witloofroomsoep

Een hartverwarmend kommetje romige witloofsoep.
Tijdens de feestdagen mag soep uiteraard niet ontbreken op de menukaart.
Het is snel klaar, kan perfect op voorhand worden gemaakt en bijna iedereen lust soep.


Witloofroomsoep

Bereidingstijd: 35min. + 20min. soep laten koken

Ingrediënten: 6 personen

  • 1kg witloof (7-8 stronkjes)
  • 1 ajuin
  • 1 aardappel
  • 50g prei
  • 1 suikerklontje
  • 2 kippenbouillonblokjes (bv. Knorr)
  • 1,5 à 2l water
  • peper & zout
  • 100ml room (bv. Campina)
  • bakboter of olie
  • bieslook (afwerking)

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Tip(s)

  • gemalen kaas

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Schil, was en snij de aardappel in grove blokjes.
    Snij de prei in ringen en spoel af.
    Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snij het witloof grof (maar haal de harde kern eruit).
    Spoel het witloof af.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de prei, de aardappel en het witloof toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de 2 kippenbouillonblokjes, het suikerklontje en het water toe.
    (Het suikerklontje zorgt dat de bittere smaak van het witloof vermindert.)
  5. Breng het geheel aan het koken, dek NIET af en laat 20 minuten koken.
  6. Haal de pot van het vuur, haal enkele witloofstukjes eruit en snij deze fijn voor de afwerking.
  7. Mix de soep fijn met een staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout .
    Doe de witloofstukjes erbij en roer de 100ml room erdoor.
    Werk af met bieslook.

Tip(s)

  • Serveer een potje gemalen kaas bij deze soep.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie