Volgen:
Hoofdgerechten

Witloofrolletjes met ham en kaas & aardappelpuree

Een echte Belgische klassieker: witloofrolletjes met ham en kaas.
Witloof, ham en kaassaus zorgen samen voor een verrukkelijke combinatie.
Een hartverwarmend ovenschotel, perfect om de koude winterdagen door te komen.


Witloofrolletjes met ham en kaas & aardappelpuree

Bereidingstijd: 50min + 10min. aardappelen laten koken + 10min. witloofrolletjes in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 4 sneetjes ham
  • 80g gemalen kaas
  • 30g tarwebloem
  • 30g boter
  • 300ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • bakboter
  • water

Extra benodigdheden

  • pureestamper
  • ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snij onderaan de hard kern een beetje af.
    (maar niet volledig anders valt het witloof uit elkaar.)
  2.  Smelt bakboter in een pan en voeg het witloof toe.
    Bak het witloof even aan en kruid met peper en zout.
    Voeg water toe tot het witloof half onder staat.
    Zet een deksel op de pan en laat het witloof 7 minuten garen.
    (Draai halverwege het witloof om.)
  3. Haal het witloof uit de pan en laat zeer goed uitlekken.
  4. Rol de stronkjes witloof in de ham en leg in een ovenschaal.
  5. Smelt de boter in een steelpan of pot en voeg de tarwebloem toe.
    Roer goed tot een gebonden geheel.
    Overgiet beetje bij beetje, al roerend, met de melk.
    Laat inkoken tot een gebonden saus.
    Haal de steelpan of pot van het vuur en voeg de helft van kaas toe.
    Meng alles samen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Giet de kaassaus over de witloofrolletjes.
    Bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
  7. Plaats de ovenschaal 10 minuten onder de grill op 200°C.
  8. Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
    Doe de aardappelen in een pot met water en een snufje zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen gaar en giet vervolgens af.
  9. Pureer de aardappelen met een pureestamper tot een mooie gladde puree.
    Voeg melk en een klontje boter toe, zodat de puree smeuïg wordt.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  10. Serveer de witloofrolletjes met ham en kaas met de aardappelpuree.

Inspiratiebron*:
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie