Volgen:
Voorgerechten

Torentjes met aubergine, courgette, tomaat en mozzarella

Heerlijke vegetarische torentjes met aubergine, courgette, tomaat en mozzarella.
Super eenvoudig klaar te maken en een top combinatie!
Een zeer kleurrijk, oogstrelend en smaakvol voorgerecht.


Torentjes met aubergine, courgette, tomaat en mozzarella

Bereidingstijd: 20min. + 3 à 4min. torentjes in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 mozzarella
  • 2 tomaat
  • provençaalse kruiden
  • zwarte peper en zout
  • basilicum (vers, afwerking)
  • rucola sla
  • olijfolie

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal
  • prikkers

Bereiding: 

  1. Snij de courgette, de tomaat en de aubergine in schijfjes van 0,5 cm.
  2. Verhit olijfolie in een pan en stoof de aubergine enkele minuten aan.
    Kruid met zwarte peper.
    Haal de aubergine uit de pan.
  3. Verhit olijfolie in dezelfde pan en stoof de courgette enkele minuten aan.
    Kruid met zwarte peper.
    Haal de courgette uit de pan.
  4. Snij de mozzarella in schijfjes van 0,5 cm.
  5. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie.
  6. Bouw de torentjes in de ovenschaal, in deze volgorde:
    1. Courgette
    2. Aubergine
    3. Tomaat + kruiden met Provençaalse kruiden
    4. Mozzarella + kruiden met zout
    Herhaal deze stappen nog één keer opnieuw.
  7. Steek een prikker in de torentjes (zo blijft alles mooi bijeen).
  8. Verwarm de torentjes ±3 à 4 minuten in een voorverwarmende oven van 200°C.
  9. Verdeel een beetje rucola sla over twee borden en besprenkel met olijfolie.
    Leg twee torentjes op ieder bord en haal de prikkertjes eruit.
    Werk de torentjes af met verse basilicum.

Inspiratiebron*:  VTM koken (Website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie