Volgen:
Voorgerechten

Tomaat garnaal

Sappige tomaatjes opgevuld met grijze garnalen.
Tomaat garnaal, ook wel tomaat crevette genoemd, is een ideaal voorgerechtje (of lunch).
Het is super lekker en vooral heel gemakkelijk om klaar te maken.


Tomaat garnaal 

Bereidingstijd:30min. + 10min. ei laten koken + 10sec. tomaten laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • enkele blaadjes sla
  • 200g garnalen
  • 2 tomaat
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cocktailsaus
  • 1/4 komkommer
  • peterselie

Tip(s)

  •  (stok-) brood

Bereiding:

  1. Laat een pot met water koken en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten.
    Pel en snij het ei, na het afkoelen, in schijfjes.
  2. Maak de sla schoon, spoel af en breek in stukken.
    Schil en snij de komkommer in schijfjes.
    Hak de peterselie fijn.
  3. Doe de garnalen in een kom en meng er vier eetlepels cocktailsaus onder.
    Voeg de gehakte peterselie toe en meng samen.
  4. Snij een kruisje aan de onderkant van de tomaten.
    Laat een pot met water koken en kook hierin de tomaten gedurende 10 seconde.
    (tijd is afhankelijk van de rijpheid van de tomaat,
    van zodra de pel aan het kruisje los zit mag de tomaat eruit).
    Doe de tomaten direct in een kom met koud water.
    Pel de tomaten en snij het ‘hoedje’ van elke tomaat eraf (dit is de kant waar het kruisje is ingemaakt).
    Hol de tomaat een beetje uit met een lepel (en mesje).
    Vul de tomaten met de garnalen op en leg het ‘hoedje’ er bovenop.
  5. Verdeel de sla, de eieren en komkommer over de borden.
    Leg op elk bord een tomaatgarnaal.
    Werk eventueel nog af met garnalen.

Tip(s)

  • Serveer bij de tomaatgarnaal (stok-) brood.
    De tomaatgarnaal kan men ook perfect als hoofdgerecht eten, serveer er dan eventueel frietjes bij.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments