Volgen:
Lunch & salades

Toast champignon

Een heerlijke ouderwetse toast champignon.
Heerlijke gebakken champignons op krokant geroosterd brood.
Met slechts enkele ingrediënten tover je deze goedgevulde lunchmaaltijd op tafel.


Toast champignon

Bereidingstijd: 30min

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 sneetjes toastbrood
  • 500 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • bakboter
  • peterselie (vers)
  • peper en zout

Extra benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Maak de champignon schoon en snij in grove blokjes.
    Pel en snij de sjalot en look fijn.
    Hak de peterselie fijn.
  2. Smelt bakboter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin op een hoog vuur.
    Voeg tijdens het bakken af en toe nog een klontje boter toe.
  3. Zet het vuur lager en voeg de sjalot en look toe.
    Laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de gehakte peterselie toe en schud alles goed door elkaar.
    Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Smelt in een andere pan een grote klont boter op een matig vuur.
    Smeer het toastbrood aan de beide zijden in met de gesmolten boter.
    Leg het toast brood op een bakplaat met bakpapier.
    Bak het toastbrood 5 minuten krokant in een voorverwarmende oven van 175°c.
  6. Leg op elk bord twee sneetjes toastbrood en schep er een grote hoeveelheid champignons over.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments