Volgen:
Nagerechten

Tiramisu met rode vruchten

Een zomers nagerechtje, tiramisu met rode vruchten.
Een kleurrijk nagerecht met verse coulis van rode vruchten, een zoete zachte mousse van mascarpone,
smeuïge gedrenkte koekjes, zoete chocoladeschilfers, verse frambozen en muntblaadjes.
Een lekkere variant op de klassieke tiramisu met koffie en amaretto.


Tiramisu met rode vruchten

Bereidingstijd: 35min. + tiramisu 1 nacht laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten: 4 personen

Mascarponecrème

  • 2 eieren
  • 75g kristalsuiker
  • 250g mascarpone
  • 100g lange vingers (boudoirs)

Coulis van rode vruchten

  • 125g rode vruchten (diepvries)
  • 35g kristalsuiker
  • een scheutje grenadinesiroop (rode vruchten)
  • eventueel scheutje water

Afwerking

  • grenadinesiroop (rode vruchten)
  • muntblaadjes
  • chocoladeschilfers
  • verse frambozen

Extra benodigdheden

  • keukenmixer
  • zeef

Bereiding:

Coulis van rode vruchten

  1.  Doe de rode vruchten, kristalsuiker en een scheutje grenadine in een steelpan.
    Verwarm de vruchten 10 minuten, al pruttelend, op een matig vuur (niet laten koken want dan verlies het aan smaak + Voeg eventueel water toe als de coulis te dik wordt).
  2. Mix de coulis glad met een keukenmixer en giet vervolgens in een zeef met een kom eronder. Druk het vruchtensap erdoorheen met de bolle zijde van een lepel. Zet de coulis in de koelkast.

Mascapone-mengsel

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Mix de eidooiers samen met de kristalsuiker tot een lichtgele crème (=ruban).
  3. Voeg de mascarpone toe en en roer goed tot de klonters weg zijn.
  4. Mix de eiwitten in een aparte kom tot een stijf geslagen geheel.
  5. Spatel de stijf geslagen eiwitten voorzichtig onder de mascarpone-mengsel.

Afwerking

  1. Doe een beetje coulis op de bodem van vier glaasjes.
    Giet een scheutje grenadine in een grote schaal, dompel de koekjes erin en schik deze op de coulis.
    Schep bovenop de koekjes een laag van het mascarpone-mengsel.
    Doe een tweede laag coulis bovenop het mascarpone-mengsel.
    Leg een tweede laag koekjes en schep terug een laag van het mascarpone-mengsel op de koekjes.
  2. Laat de tiramisu minstens 1 nacht opstijven in de koelkast.
  3. Werk de tiramisu af met coulis, chocoladeschilfers, verse frambozen en muntblaadjes.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments