Volgen:
Nagerechten

Tiramisu in een glaasje

Een klassieke maar verrukkelijke tiramisu met mascarpone, koffie, amaretto, lange vingers en cacaopoeder.
Feestelijk en niet al te grote porties, perfect voor met de feestdagen (of andere feestgelegenheden).
Het ideale nagerecht om je gasten te verwennen met iets lekkers en simpels.


Tiramisu in een glaasje

Bereidingstijd: 35min. + tiramisu 1 nacht laten opstijven in de koelkast.

Ingrediënten: 4 personen

  • 2 eieren
  • 250g mascarpone
  • 100g lange vingers (boudoirs)
  • 2g koffie (bv. Nescafé Gold)
  • 25g kristalsuiker
  • 200ml warm water
  • 20ml amaretto
  • cacaopoeder (afwerking)

Extra benodigdheden

  • keukenmixer
  • vershoudfolie
  • eventueel snelkoker

Bereiding:

  1. Meng de koffie en de amaretto samen met de 200ml warm water (snelkoker) in een kom.
    Laat vervolgens afkoelen.
  2. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  3. Mix de eidooiers samen met de kristalsuiker tot een lichtgele crème.
  4. Voeg de mascarpone toe en mix samen.
  5. Mix de eiwitten in een aparte kom tot een stijf geslagen geheel.
  6. Spatel het stijf geslagen eiwitten voorzichtig onder de mascarpone-mengsel.
  7. Dompel de koekjes in het koffie-amarettomengsel en schik de koekjes op de bodem van vier glazen.
    Schep bovenop de koekjes een laag van het mascarponemengsel.
    Dompel de overige koekjes in het koffie-amarettomengsel.
    Leg een tweede laag koekjes bovenop het mascarpone-mengsel.
    Schep terug een laag van het mascarponemengsel op de koekjes.
  8. Dek de glaasjes met tiramisu af met plastic folie.
    Laat de tiramisu minstens 1 nacht opstijven in de koelkast.
  9. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder voor het opdienen.

Tip(s)

  • Niet zot van cacaopoeder? Werk de tiramisu dan af met hagelslag.

Tiramisu in een glaasje

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

8 Comments

  • Reply Patricia

    Naar mijn mening een klassiek toetje wat perfect is voor de feestdagen 🙂 De glaasjes die je hebt gebruikt zijn trouwens ook echt heel erg schattig.

    22 november 2017 at 7:46 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Dank je 🙂 Inderdaad klassiek maar lekker.

      22 november 2017 at 8:35 PM
  • Reply Lodi

    Leuk, lekker en feestelijk! Super recept

    22 november 2017 at 7:52 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Inderdaad en meer moet het niet zijn 😉

      22 november 2017 at 8:36 PM
  • Reply Linda Meester

    Wat een leuke glaasjes!

    22 november 2017 at 8:48 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Ja he! Ze waren te koop in goud, zilver en brons. En omdat ik niet kon kiezen heb ik de drie kleuren gekocht 😀 .

      23 november 2017 at 7:02 PM
  • Reply Debbythechocoholic

    Mmm, ik ben echt fan van tiramisu. Deze ziet er heerlijk uit.

    24 november 2017 at 7:58 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Dank je! Ik ben trouwens ook een tiramisu fan 🙂

      25 november 2017 at 5:08 PM

    Plaats een reactie