Volgen:
Pasta's

Tagliatelle met zalm en broccoli in een mascarponesausje 

Een verrassend lekker pastagerecht met tagliatelle, broccoli, zalm en een romig mascarponesausje.
Pasta, broccoli en zalm is een combinatie dat altijd werkt.
Met het mascarponesausje er nog eens bij, wordt het pas echt een verrukkelijk pastagerechtje.


Tagliatelle met zalm en broccoli in een mascarponesausje 

Bereidingstijd: 30min + 10 min. broccoli laten koken + 35min. zalm garen in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 200g tagliatelle
  • 400g broccoli
  • 1 ajuin
  • 2 zalmfilets (diepvries)
  • 100g spek (reepjes)
  • 250g mascarpone
  • 2 theelepels citroensap
  • 150ml witte wijn
  • 2 kruidnagels
  • peper & zout

Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in twee.
    Prik in iedere helft van de ajuin één kruidnagel.
  2. Leg de diepgevroren zalmfilets en de ajuin met de kruidnagel in een ovenschaal
    (met de kruidennagel naar beneden)
    .
    Giet de witte wijn en 2 theelepels citroensap erover en kruid met peper en zout.
  3. Plaats de ovenschaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C op een bakplaat.
  4. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
    Doe de broccoli in een pot met water en een snufje zout en breng het water aan het koken.
    Kook de broccoli 10 minuten en giet vervolgens af.
  5. Haal de zalmfilets uit de ovenschaal, laat afkoelen en snij vervolgens in blokjes.
    Hou het pocheervocht bij voor de saus (verwijder wel de ajuin)!
  6. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  7. Bak de spek in een grote hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
  8. Voeg het pocheervocht van de zalmfilets toe en laat tot de helft inkoken.
    Schep vervolgens de mascarpone eronder en blijf mengen tot de kaas volledig gesmolten is.
    Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg de zalm, spekreepjes en de broccoli toe.
    Meng voorzichtig samen en laat nog even opwarmen.
  10. Meng de saus met zalm, spek en broccoli voorzichtig onder de pasta.

Inspiratiebron*:  Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments