Volgen:
Pasta's

Tagliatelle met courgette en zalm

Een romig pastagerecht met zalm en courgette.
Dit gerechtje bevat een perfecte combinatie tussen tagliatelle, courgette, zalm en roomkaas.
De zalm is trouwens gemarineerd in olijfolie en citroensap waardoor het zeer smaakvol en overheerlijk is!


Tagliatelle met courgette en zalm

Bereidingstijd: 30min. + 20min. zalm laten marineren + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels citroensap
  • dille
  • 1 knoflookteentje
  • 200g roomkaas (bv. Everyday)
  • 200g tagliatelle
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • bakboter

Extra benodigdheden

  • (oven-)schaal
  • vershoudfolie

Bereiding:

  1. Kruid de zalmfilets met zwarte peper, zout en dille.
    Schik de zalmfilets in een (oven-)schaal en giet 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap er over.
    Bedek de (oven-) schaal met vershoudfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast.
    (Draai de zalm eventueel na 10 minuten om, zodat de andere kant in de marinade ligt.)
  2. Was en snij/rasp de ongeschilde courgette in dunne slierten.
    Pel en snij het knoflookteentje fijn.
  3. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta vervolgens af.
  4. Smelt bakboter in een pan of pot en voeg de courgette en knoflook toe.
    Laat 10 minuten bakken.
  5. Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
    Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  6. Smelt bakboter in een pan en bak de zalmfilets mooi gaar.
  7. Meng de pasta door de courgettesaus.
    Serveer met de zalmfilets.

Tip(s):

  • Gebruik je zalm uit de diepvries? Laat dan eerst ontdooien vooraleer men aan het recept begint.

Tagliatelle met courgette en zalm

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie