Volgen:
Pasta's

Tagliatelle met champignons en mozzarella

Een heerlijk vegetarisch pastagerechtje met champignons en mozzarella.
Alle ingrediënten in dit gerecht vullen elkaar perfect aan en vooral de koude mozzarella is er super heerlijk bij.
Een verrassend maar heel smaakvol gerecht.


Tagliatelle met champignons en mozzarella

Bereidingstijd: 35min + 15 min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 150g tagliatelle
  • 100g brood
  • 250g champignons
  • 4 halve zongedroogde tomaten
  • 2 knoflookteentjes
  • ±10 eetlepels olijfolie
  • een handvol basilicumblaadjes (afwerking)
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • bakboter

Extra benodigdheden

  • staafmixer/blender

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Verkruimel het brood in grove stukken.
    Pel en snij de knoflook fijn.
    Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken.
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  3. Smelt bakboter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin op een hoog vuur.
    Voeg tijdens het bakken af en toe nog een klontje boter toe.
  4. Mix het brood, de zongedroogde tomaten, knoflook, peper, zout en olijfolie samen met een staafmixer of blender tot een kruimig mengsel.
  5. Voeg het mengsel toe aan de champignons en laat 5 minuten meebakken.
  6. Meng het champignons en kruimelmengsel door de pasta.
  7. Serveer de pasta met een halve bol mozzarella voor iedere persoon.
    Werk af met de basilicumblaadjes.
Tip(s)
  • Het lijkt een droog gerechtje maar het kruimig mengsel zorgt voor  een echte smeuïge smaakbom.

Inspiratiebron*:  Brenda Kookt (Website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments