Volgen:
Hoofdgerechten

Stoofvlees

Één van de favoriete gerechten van de Belgen: stoofvlees (met frietjes).
De lange gaartijd zorgt dat het vlees lekker mals wordt en de smaken goed tot zijn recht komen.
Een echte klassieker in de Vlaamse keuken.


Stoofvlees

Bereidingstijd: 30min. + 2 uur stoofvlees laten sudderen

Ingrediënten: 4 personen

  • 500g stoofvlees
  • 1 pakje stoofvleessaus (bv. Knorr)
  • 1 ajuin
  • stoofvleeskruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel mosterd
  • bakboter
  • water

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
    Snij het stoofvlees eventueel in kleinere stukken.
  2. Smelt bakboter in een pan en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg het stoofvlees en de mosterd toe.
    Laat het stoofvlees mooi aanbakken.
  4. Doe alles in een pot en voeg water toe zodat het stoofvlees net is ondergedompeld.
    Voeg de laurierblaadjes toe en laat 2 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  5. Haal het stoofvlees eruit.
  6. Voeg het pakje stoofvleessaus bij het water in de pot en meng goed samen.
    Breng eventueel nog op smaak met stoofvleeskruiden.
  7. Doe het stoofvlees terug in de pot en meng voorzichtig onder de stoofvleessaus.
    Laat enkele minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Tip(s)

  • Is de saus te dik? Voeg dan water toe.
  • Lekker met frietjes, sla en tomaten.
  • Naast sla en tomaten, ook heerlijk met witloofsalade.

Inspiratiebron*: De mama 🙂
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments