Volgen:
Pasta's

Spirelli met kip, tomaten en courgette

Een heerlijke maaltijd met pasta, kip, tomaten en courgette.
Een perfecte en smaakvolle combinatie en bovendien super eenvoudig om klaar te maken.
Een simpele en kleurrijke pastamaaltijd dat in een mum van tijd op tafel staat.


Spirelli met kip, tomaten en courgette

Bereidingstijd: 35min. + pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g kipfilet
  • 230g kerstomaten
  • 1 courgette
  • 1/2 ajuin
  • 1 knoflookteentje
  • 200ml room
  • 200g spirelli
  • bakboter/olie
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • zwarte peper en zout
  • kippenkruiden
  • gemalen kaas (afwerking)

 

Bereiding:

  1. Was en rasp de ongeschilde courgette grof.
    Pel en snij de knoflook en ajuin fijn.
    Was en snij de kerstomaten in vier.
    Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de knoflook, ajuin en kerriepoeder toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de courgette toe en laat 10 minuten stoven.
  4. Voeg de room toe en laat even inkoken.
    Breng op smaak met zwarte peper en zout.
  5. Voeg de tomaten toe en laat nog even opwarmen.
  6. Kruid de kipblokjes met kippenkruiden.
    Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kip mooi bruin.
  7. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  8. Meng de pasta en de kip onder de saus.
    Serveer gemalen kaas bij het gerecht.

Inspiratiebron*: Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie