Volgen:
Nagerechten

Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes, krokant vanbuiten en zacht vanbinnen.
Een zeer eenvoudig recept om “ovenheerlijke” speculaaskoekjes te maken.
Perfect om te serveren op het sinterklaasfeest.


Speculaaskoekjes

Bereidingstijd: 40min. + 1 nacht deeg laten rusten

Ingrediënten: ±26 stuks

  • 200g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 500g zelfrijzende bloem
  • 250g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Bereiding:

De dag voordien

  1. Meng de boter met de donkbruine basterdsuiker en de eieren.
  2.  Voeg de zelfrijzende bloem en 2 eetlepels speculaaskruiden toe.
    Kneed samen tot één mooi geheel.
    (Het is normaal dat het deeg nogal plakkerig is.)

3. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een nacht (minstens 12u.) rusten in de koelkast.

Op de dag zelf

  1. Rol het deeg tot een rol van ongeveer 5 cm dik.
    Snij de rol in schijfjes van 1 cm.
    Rol ieder schijfje op tot een balletje.
  2. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes een beetje plat tot een mooie ronde koek.
  3. Bak de speculaaskoekjes 25 minuten in een voorverwarmende oven van 180°C.
Tip(s)
  • Het is normaal dat het deeg plakkerig is bij het maken ervan en ook na het nachtje rusten in de koelkast.

Inspiratiebron*:  Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments