Volgen:
Nagerechten

Speculaas met clementines en yoghurt-slagroomcrème

Een smaakvol nagerechtje met speculaas, clementines en een smeuïge crème.
Sinterklaas is weer in het land en dat moet uiteraard gevierd worden met wat lekkers.
Een zeer eenvoudig nagerecht en met slechts enkele ingrediënten klaar te maken.


Speculaas met clementines en yoghurt-slagroomcrème

Bereidingstijd: 35min. + 30min. crème laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten: 4 personen

  • 250g griekse yoghurt
  • 200ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ±20 speculaasjes (±135g)
  • 3 clementines

Extra benodigdheden

  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Doe de slagroom en 1 eetlepel poedersuiker in een kom.
    Klop met de keukenmixer de slagroom stevig op.
  2. Spatel de yoghurt onder de slagroom.
  3. Zet de yoghurt-slagroomcrème minstens 30 minuten in de koelkast, zodat deze mooi kan opstijven.
  4. Hou 4 mooie speculaas stukjes opzij voor de afwerking.
    Breek de overige speculaas in grove stukken.
    (Hou de kruimeltjes bij voor de afwerking.)
  5. Pel de clementines, haal de witte velletjes er zoveel mogelijk af en verdeel de clementines in partjes.
    Hou vier mooie partjes opzij voor de afwerking.
    Snij de overige partjes in stukken.
  6. Verdeel de speculaas over de bodem van vier glaasjes.
    Verdeel daarover de stukjes clementines.
    Schep daarover de yoghurt-slagroomcrème.
    Leg terug een laagje speculaaskoekjes erop.
    Verdeel terug stukjes clementines.
    Schep als laatste terug een laag yoghurt-slagroomcrème erover.
  7. Werk af met speculaaskoekjes, de speculaaskruimeltjes en de partjes clementines.

Inspiratiebron*:  Mind your Feed (Website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments