Volgen:
Pasta's

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese, een klassieker onder de pasta’s.
Een gerecht dat zowel door jong als oud wordt gesmaakt.
Dit is trouwens een eenvoudigere versie van mijn pasta met bolognese saus.


Spaghetti bolognese

Bereidingstijd: 45min. + 15min. pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 300 (kalfs-) gehakt
  • 250g champignons
  • 1 knoflookteentje
  • ½ ajuin
  • ½ paprika
  • 1 doosje tomatensaus (1x330ml Tomato Frito)
  • 1 blik tomatenpuree (70g)
  • spaghettikruiden en oregano (droog)
  • gemalen kaas
  • verse basilicum (afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
    Pel en snij de ajuin en de knoflook fijn.
    Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en voeg de ajuin en look toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg het gehakt toe, plet fijn met een vork en laat mooi bruin bakken.
    Voeg de paprika toe en laat meebakken.
  4. Smelt bakboter of verhit olie in een andere pan en voeg de champignons toe.
    Bak de champignons mooi bruin (zorg ervoor dat het vocht verdwenen is).
  5. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  6. Doe de champignons bij het gehakt-paprikamengsel.
    Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  7. Voeg de tomatensaus toe en kruid met oregano en spaghettikruiden.
    Laat de saus minstens 5 minuten pruttelen.
  8. Meng de pasta door de bolognese saus.
  9. Werk af met de basilicum en serveer er gemalen kaas bij.
Tip(s)
  • Je kan uiteraard nog meer groenten toevoegen zoals wortelen, courgette, …

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments