Volgen:
Voorgerechten

Slasoep

Een frisgroene slasoep.
Slasoep klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd en is niet de eerste soep waar je aan denkt.
Toch is deze soep verrassend lekker en bovendien weer eens wat anders dan de klassieke soepen.


Slasoep

Bereidingstijd: 30min. + 10min. soep laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 2 kroppen sla
  • 1 ajuin
  • 1 aardappel
  • 100g prei
  • bakboter of olie
  • 1 liter water
  • 1 kippenbouillonblokjes (bv. Knorr)
  • peper en zout
  • 100ml room

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Snij de prei in ringen en spoel af.
    Maak de sla schoon en spoel af.
    Leg enkele stukjes sla opzij voor de afwerking.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de prei en aardappel toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg de sla, 1 kippenbouillonblokje en 1 liter water toe.
  5. Breng het geheel aan het koken, dek NIET af (om de frisgroene kleur te behouden)e en laat 10 minuten koken.
  6. Haal de pot van het vuur en mix de soep fijn met een staafmixer.
  7. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer de 100ml room erdoor.
    Werk af met de stukjes sla.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie