Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Januari 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand januari.
Shoppen in de solden, feestmenu klaarmaken in de kookles,
een geslaagde hamburgersalade en een foto van mijn knapperd.


Achter de schermen | Januari 2018

Het lijkt alsof we gisteren nog de feestdagen hebben beleefd maar ondertussen is het toch wel al februari.
Met nieuwjaar at ik als hoofdgerecht een heerlijke koude schotel met zalm en kip.
Een goed gevuld en kleurrijk bordje 🙂 .

Koude schotel met zalm en kip


De maand januari betekent solden.
Meestal als ik naar de solden ga, kom ik thuis met iets van de nieuwe collectie…
Als middaglunch at ik een croque madame (in de vorm van een pijl, het is eens iets anders…).

Croque madame


Ook al is het koud buiten, een salade smaakt altijd vind ik.
In deze lekkere salade zit onder andere sla, tomaten, eieren, maïs en kip.
Gezond en super eenvoudig om klaar te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Salade met kip, maïs, tomaten en mozzarella


Ik eet super graag pastagerechten 😀 .
In dit recept wordt pasta gecombineerd met kalkoen, prei en appel.
Een gekke combinatie, maar ongelofelijk lekker!
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Pasta met kalkoen, prei en appel


De laatste kookles van module 1 warme keuken.
We maakten een zeer uitgebreide feestmenu.
Heel veel werk maar met de teamspirit die in de keuken heerstte ging alles super vlot vooruit!Uitgebreide feestmenu


Ik zal al heel lang met het idee om eens een hamburger in een salade te verwerken.
Ik heb zeker vijf pogingen moeten ondernemen om zowel het recept als de foto’s goed te krijgen.
En tadaaaa, hier is het resultaat van de hamburgersalade, een super geslaagd gerecht!
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)Hamburgersalade


Veel te veel wortels gekocht…
Ik had 500 gram nodig en kwam thuis met meer dan een kilo wortelen (oeps…).
Maar niets is verloren gegaan! Ik maakte er onder andere heerlijke wortelsoep van.
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)Wortelsoep


Gaan shoppen met twee collega’s en ondertussen goeie vriendinnen geworden 🙂 .
Het was een vermoeiende maar heel leuke shopdagje geworden.
Op het einde van de dag belandden we in een Italiaans restaurant waar ik een cannelloni at.Cannelloni


Van een collega kreeg ik deze leuke boek met kattenmutsjes 🙂 .
Of Pitou het leuk gaat vinden om een muts op te zetten, dat is een andere vraag…
Maar hij heeft voorlopig nog geluk, want ik kan niet zo heel goed breien en haken.Boek met kattenmutsjes


Gestoofde prei in roomsaus, een absolute aanrader.
Niet alleen lekker maar ook super simpel klaar te maken.
Heerlijk met aardappelen en vis 😉 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)Gestoofde prei in roomsaus


Zowel mijn gsm als mijn laptop staan vol met foto’s van deze knapperd.
Het zijn allemaal mooie foto’s, maar deze vond ik wel de beste.
Oogjes open en mooi kijken in de lens. Mijn Pitou <3 .Pitou

 


Valentijn is in aantocht, maar eerlijk gezegd doet ik er niet aan mee.
Maar voor de blog moet er uiteraard een receptje worden gemaakt.
Ik hield het heel simpel en maakte een Valentijnsontbijt met spiegeleieren en hartjestoast.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Valentijnsontbijt met spiegeleieren en hartjestoast


Het was een tijdje geleden dat ik nog eens een nagerecht had klaargemaakt.
Eind januari maakte ik er werk van en maakte een smaakvolle chocoladepudding.
Ik en chocolade, de perfecte combinatie 😀 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Chocoladepudding


De feestdagen zitten erop en dat is te merken.
Deze “achter de schermen” is al een stuk korter dan de vorige (van december).
Maar ik vind toch dat januari nog een drukke maand was 🙂 .
En nu is het uitkijken naar de lente (en Pasen).

Iets gepland in februari? Eerlijk gezegd heb ik totaal niets gepland in februari dus ik ben zelf benieuw hoe de volgende “achter de schermen” eruit gaat zien.

Wat heb jij zoals uitgespookt in januari?
En wat zijn jouw plannen voor februari?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie