Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | December 2016

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand december.
December staat gelijk aan feestdagen en vakantie.
Dit zijn dan ook ineens de reden dat het een super lange “achter de schermen” is geworden 😉 .


Achter de schermen | December 2016

Deze kervelsoep is blijkbaar populair bij mijn lezertjes.
Het recept stond helaas toen nog op de oude blog, maar ondertussen staat het al op de deze blog.
Ik heb het recept een update gegevens, er zitten nu soepballetjes in mmm 😀 en de foto’s zijn vernieuwd.


Op stap in Antwerpen!
In de winter is dit zin in een suikerwafel groter dan in de zomer (ook logisch met het koude weer).
Dus voilà,  een suikerwafel in de hand 🙂

Suikerwafel


En wat deden we in Antwerpen? We gingen naar Aquatopia.
Ik had eind december, gelezen dat Aquatopia ging sluiten (in januari) 😮 .
Dus ik wou nog een laatste bezoekje brengen, heel jammer dat het weg is.

Aquatopia


Yeeeey, volgens Sinterklaas ben ik zeer braaf.
Op het werk stonden namelijk twee chocolade mannetjes.
Mijn voorkeur: Zonder twijfel, die met melkchocolade.

Sinterklaas


Ik wil ieder jaar wel naar een kerstmark, maar wegens tijdsgebrek lukt het me niet.
Maar dit jaar is het met wel gelukt, niet in België maar in Duitsland!
Het was een leuke dagtrip, alleen de drukte was minder.
(Het artikel over de kerstmarkt in Duitsland (Aken) kan je hier terugvinden).

Kerstmarkt in Aken


Het beslag maken is peace of cake, maar het bakken.
Ik had enorm veel stress, en terecht de eerst chocolade moeulleux was een ramp (ik weet nog steeds niet wat er mis is gelopen). Het perfect nagerecht voor chocoladeliefhebbers!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


De kerstboom plaatsen doe ik enorm graag, maar het terug afbreken…
Alle cadeautjes liggen trouwens nog niet onder de kerstboom.
Ik was nogal laat, met het kerstshoppen…

Kerstboom


Ow, wat een combinatie!
Ik had nooit gedacht dat deze ovenschotel met pasta, broccoli en champignons zo lekker kon zijn 😮
Het is trouwens één van mijn favoriete pastarecepten geworden (maar de pasta met bolognese saus blijft nog steeds mijn favoriet). (Het recept verschijnt later nog op de blog.)

Ovenschotel met pasta, broccoli en champignons


2017 is goed begonnen!
Ik ontving mijn eerst foodbox  😀
Het was een zeer aangename samenwerking met AsianCookBox!
(Het artikel over de AsianCookBox kun je hier terugvinden.)

AsianCookBox


Uiteraard duurde het niet lang of ik maakte een recept van AsianCookBox.
Deze Chow mein met kip, was beter dan verwacht!
Zoveel smaak en het bracht me echt tot de Aziatisch wereld, tijdens het opsmullen maar ook tijdens het koken, al die geuren 🙂
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Shoooooppen!
Voor we gingen shoppen, trakeerde ik mijn mama (en mezelf uiteraard) op een ontbijtje.
Want zeg nu zelf, met een lege maag kan er niet geshopt word :o)

Ontbijt


En de shopdag sloten we af in schoonheid.
Ik was aan twijfel tussen een appelstrudel, een chocolademoeulleux en een dame blanche.
Ik haat het om moeilijk (eet)keuze te maken…

Dame blanche


December is ook de maand van de feestdagen en feestdagen wilt zeggen eten, eten, eten …
Kerstavond vierde ik met mijn mama, haar man en de mama van haar man.
Na de hapjes, aten we een heerlijke gourmetschotel en groentjes.

Gourmetschotel


Met kerstdag, had ik met de buurvrouw afgesproken.
We zaten toch allebei alleen thuis, dus waarom niet samen vieren?
Een heleboel hapjes, daarna heerlijk vol-au-vent met frietjes en als dessert pralines, mini e-claire en profiteroles.

vol-au-vent met frietjes


Telkens ik vakantie heb, probeer ik (op dinsdag) naar de markt te gaan.
Ik vind het zalig om er tussen te laten: de geur van kip aan’t spit,
Uiteraard mag een lunch na de markt niet ontbreken: Croque madame.

Croque madame


Het is me gelukt! Na tien jaar heb ik eindelijk een nieuwe bril.
Ik moest er wel een trip naar het koopcentrum voor overhebben.
Ik vroeg of de buurvrouw mee wou, en maakte er een leuk uitstapje van.
We eindigen op restaurant met deze (een van de beste) stoofvlees met frietjes.

Stoofvlees met frietjes


Oudejaarsavond was bij mij thuis, op het appartementje.
Deze keer kookte ik niet uitgebreid, maar hield ik het makkelijk met een fondueschotel.
Uiteraard waren er ook eerst hapjes (deel zelfgemaakt) en als nagerecht had ik heerlijke tiramisu gemaakt)!

Fondueschotel


De onderburen zijn in december 3 weken(!) naar Thailand geweest.
Ik heb mezelf aangeboden om te babysitten op hun kat (wat ik zwaar heb onderschat 🙂 )
Als hij slaapt (zie deze schattige foto), is het een engeltje, maar eens hij wakker is dan is het een echt Bengel…
Kat van de buurvrouw

 De feestdagen zitten er ondertussen en we zitten al enkele weken terug in de realiteit.
Ik ben benieuwd wat januari allemaal in petto heeft!

 Wat heb jij zoals uitgespookt in december?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie