Volgen:
Aperitiefhapjes

Scampi met kerrie-appeltjes

Een fris en smaakvol hapje met scampi en appeltjes
Met deze top combinatie scoor je gegarandeerd bij je gasten.
Een eenvoudig hapje, perfect voor met de feestdagen (of andere feestgelegenheden).


Scampi met kerrie-appeltjes

Bereidingstijd: 20min.

Ingrediënten: 6 personen

  • 12 kleine scampi of 6 grote scampi (diepvries)
  • 1 appel (±140g)
  • bakboter of olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • kervel of peterselie (vers, afwerking)

Bereiding: 

  1. Laat de scampi ontdooien.
    Dep goed droog met keukenrol.
  2. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij de (ongeschilde) appel in fijne blokjes.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pot en voeg de appeltjes toe.
    Bak de appeltjes mooi goed bruin.
    Bestrooi met de kerriepoeder en roer de appeltjes.
    Voeg de honing toe,  meng samen en laat nog even bakken.
  4. Kruid de scampi met peper en zout langs beide kanten.
    Smelt bakboter of olie in een pan en bak de scampi gaar.
  5. Verdeel de appeltjes over de glaasjes of schaaltjes.
    Plaats in elk glaasje of schaaltje één of twee scampi recht op de appeltjes.
  6. Werk af met kervel of peterselie.

Inspiratiebron*:  Colruyt (Website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments