Volgen:
Lunch & salades

Salade met spek, appel en witloof

Een smaakvolle salade met spek, appel en witloof.
Een zeer eenvoudige maar super lekkere salade.
Een hartverwarmende salade, perfect voor met de koude dagen.


Salade met spek, appel en witloof

Bereidingstijd: 30min.

Ingrediënten: 4 personen

  • 200g gerookt spek
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 1 appel
  • citroensap
  • 2 stronkjes witloof
  • 30g veldsla
  • 30g sla
  • 3 eetlepels rozijnen
  • peper en zout
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • bakboter/olie

Dressing

  • 1 kleine ajuin
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels appelazijn (ciderazijn)
  • 200 ml olie
  • peper en zout

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

De dressing

  1. Pel en snij de ajuin fijn.
  2. Mix het ei, mosterd, ajuin, peper en zout met de staafmixer.
    Voeg langzaam, beetje per beetje, de olie toe.
  3. Werk af met de appelazijn.

De salade

  1. Maak de sla schoon en breek in grove stukken.
    Spoel de veldsla af.
  2. Bak de spekreepjes in een hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij het toastbrood in driehoekjes en bak in dezelfde pan van het spek mooi goudbruin.
    Voeg eventueel nog bakboter of olie toe.
  4. Snij de stronkjes witloof in reepjes en besprenkel met citroensap.
  5. Was en snij de appel in vier en verwijder het klokhuis.
    Snij de appel in reepjes en besprenkel met citroensap.
  6. Meng de sla, veldsla, witloof, appel, spekreepjes, rozijnen samen.
    Breng op smaak met peper en zout.
  7. Bestrooi de salade met de pijnboompitten.
    Serveer de driehoekjes toastbrood bij de salade.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

No Comments