Volgen:
Inspiratie

Salade met kip en mango

Een frisse zomerse salade met kip en mango.
Kip met mango, een overheerlijke combinatie.
Deze kleurrijke en gezonde salade is in een handomdraai klaar te maken.


Salade met kip en mango 

Bereidingstijd: 35min

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 kipfilets (±300g)
  • 3 sneetjes toastbrood
  • 1 mango
  • 16 kerstomaten
  • 50g veldsla
  • kippenkruiden
  • bakboter of olie
  • olijfolie
  • zwarte peper & zout

 

Bereiding:

  1. Was de veldsla.
    Was en halveer de kerstomaten.
    Schil de mango en snij het vruchtvlees, langs de pit, eraf.
    Snij het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
    Snij de kipfilets in reepjes en kruid met kippenkruiden.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kipfilet mooi bruin.
  3. Snij de sneetjes toastbrood in blokjes.
    Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak het toastbrood tot mooie goudbruine croutons.
  4. Doe de veldsla, mango, kerstomaten en kip in een kom en meng samen.
    Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  5. Verdeel de veldsla, kerstomaten, mango over twee borden.
    Werk af met de croutons.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments