Volgen:
Lunch & salades

Salade met kip, maïs, tomaten en mozzarella

Een gezonde en goedgevulde salade met groentjes en kip.
Niet alleen zijn salades heerlijk in de zomer maar eigenlijk het hele jaar door.
Deze salade is super simpel klaar te maken, kleurrijk en rijk aan smaken.


Salade met kip, maïs, tomaten en mozzarella

Bereidingstijd: 40min. + 10min. eieren laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g kipfilet
  • 16 kerstomaten
  • 8 eetlepels maïs (blik)
  • 16 mini mozzarellabolletjes
  • sla
  • 2 eieren
  • zwarte peper & zout
  • kippenkruiden
  • bakboter of verhit
  • eventueel slasaus

Bereiding:

  1. Kruid de kipfilet met kippenkruiden.
    Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kip mooi goudbruin.
    Laat de kipfilet afkoelen en snij in plakjes.
  2. Laat een pot met water koken en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten.
    Pel en snij de eieren, na het afkoelen, in partjes.
  3. Maak de sla schoon, spoel af en snij in reepjes.
    Was en snij de kerstomaten in vier.
    Laat de mozzarella uitlekken en halveer de bolletjes.
  4. Meng de sla, tomaten, mozzarella en maïs in een kom.
    Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de salade in de borden.
    Leg daar bovenop de stukjes eieren en de plakjes kip.
    Serveer eventueel slasaus bij de salade.

Salade met kip, maïs, tomaten en mozzarella

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie