Volgen:
Lunch & salades

Salade met brie, spek, rucola sla en appeltjes

Tijd voor een lekkere en simpele salade!
De combinatie van de zoete honing, de krokante spekreepjes, de knapperige walnoten,
de frisse appelreepjes en de smeuïge brie vragen om een heerlijke top salade.
Een lekkere salade, ideaal voor koude (en regenachtige) dagen.


Salade met brie, spek, rucola sla en appeltjes

Bereidingstijd: 20min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 100g spek (reepjes)
  • 20g walnoten
  • honing
  • 200g brie
  • 1/2 appel
  • rucola sla

Tip(s)

  • (stok-) brood

Bereiding:

  1. Hak de walnoten in grove stukken.
    Snij de brie in blokjes.
    Snij de appel in de helft (de andere helft heeft men niet nodig).
    Verwijder het klokhuis en snij de appel in reepjes.
    Spoel de rucola sla af.
  2. Bak de spekreepjes in een hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verdeel de rucola sla, de appelreepjes, brieblokjes, walnotenstukjes en de gebakken spekreepjes over de borden.
    Werk af met honing.

Tip(s)

  • Serveer (stok-) brood bij de salade.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie