Volgen:
Voorgerechten

Rundscarpaccio

Een frisse carpaccio van rundvlees met rucola sla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Een heel eenvoudig en klassiek voorgerecht waarmee je absoluut de show steel tijdens de feestdagen.
Het ideale voorgerecht als je weinig tijd in de keuken wilt doorbrengen en toch iets lekkers op tafel wilt toveren.


Rundscarpaccio

Bereidingstijd: 15min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 120g rundvlees (heel dun gesneden)
  • 40g rucola sla
  • 40g parmezaanse kaas (schilfers)
  • 20g pijnboompitten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper & zout

Tip(s)

  • (stok-) brood

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
  2. Was de rucola sla.
  3. Verdeel het rundvlees over de borden.
    Leg in het midden een hoopje rucola sla.
    Verdeel de parmezaanse kaas en pijnboompitten.
    Kruid met zwarte peper & zout.
    Besprenkel tenslotte met olijfolie en citroensap.

Tip(s)

  •  Serveer (stok-) brood bij de rundscarpaccio.

Rundscarpaccio

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren: