Volgen:
Hoofdgerechten

Rode rijst met kippensatés

Heerlijke rode rijst met sappige kippensatés.
Wil je eens iets anders dan rijst met currysaus of zoetzure saus?
Dan is dit recept de ideale oplossing en een uitdaging om iets nieuws uit te proberen.


Rode rijst met kippensatés

Bereidingstijd: 30min. + 10min. rijst laten koken

Ingrediënten: 2 personen

Kippensatés

  • 1 kipfilet (±180g)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 ajuin
  • bakboter of olie
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • olijfolie

Rode rijst

  • 1 zakje rijst (1x125g)
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 ajuin
  • 1 knoflookteentje
  • 70g tomatenpuree
  • bakboter of olie
  • 1 kippenbouillonblokje (bv. Knorr)
  • 500ml warm water

Extra benodigdheden

  • houten of metalen satéprikkers

Bereiding:

  1. Maak de rode paprika schoon en snij in partjes.
    Pel en snij 1/2 ajuin in partjes.
    Snij de kipfilet in blokjes.
    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  2. Rijg afwisselend paprika, ajuin en kip aan houten of metalen satéprikkers.
  3. Los het kippenbouillonblokje op met 500ml warm water (snelkoker) in een kom.
  4. Pel en snij de look en de andere helft van de ajuin fijn.
  5. Smelt bakboter of verhit olie in een pot en voeg de ajuin en look toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  6. Voeg de rijst (zonder zakje) en de tomatenpuree toe en meng goed samen.
  7. Doe de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
    Laat afgedekt op een matig vuur 10 minuten koken (roer af en toe er even door).
  8. Meng in tussentijd de 2,5 eetlepels ketchup en 2 theelepels kerriepoeder met een scheutje olijfolie in een kom.
    Bestrijk de kippensatés ermee.
  9. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kippensatés mooi bruin.
  10. Serveer de kippensatés met de rijst.
    Werk af met lente-uitjes.Rode rijst met kippensatés

Inspiratiebron*: Libelle Lekker (maart 2014, tijdschrift)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie