Volgen:
Hoofdgerechten

Rijst met kip in een groenten-zoetzure saus

Een gerechtje met malse blokjes kip en knapperige groentjes in een zoetzure saus, geserveerd met rijst.
In ieder Chinees restaurant staat er wel kippenblokjes met groenten in zoetzure saus op de menukaart.
Maar waarom niet zelf eens thuis klaarmaken? Het is zo eenvoudig en staat binnen de 30 minuten op tafel.


Rijst met kip in een groenten-zoetzure saus

Bereidingstijd: 30min. + rijst 10min. laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 kipfilet (±200g)
  • kippenkruiden
  • 1 ajuin
  • 1 paprika
  • ±70g ananas (blik, op sap, stukjes)
  • 6 eetlepels zoetzure saus
  • 150g champignons
  • 1 zakje rijst (1x125g)
  • zout
  • bakboter of olie
  • bieslook (afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in blokjes.
    Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden.
    Pel en snij de ajuin in partjes.
    Maak de paprika schoon en snij in partjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kip mooi goudbruin.
    Voeg de ajuin, paprika en champignons toe en laat enkele minuten meebakken.
  3. Laat de ananas uitlekken en voeg aan het kip-groentenmengsel toe.
  4. Roer de 6 eetlepels zoetzure saus door de kip en groenten en laat even pruttelen.
  5. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de rijst toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de rijst af.
  6. Serveer de rijst met de kip in een groenten-zoetzure saus.
    Werk af met de bieslook.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie