Volgen:
Recept van de maand, Inspiratie

Recept van de maand | September 2018

Een recept dat een maand lang in de kijker wordt gezet.
Het recept staat dan een volledige maand op de startpagina (aan de rechter zijkant).
Aangezien de maand juist is gestart, is het recept uit de vorige maand geselecteerd.


Recept van de maand | September 2018

Ik kon kiezen tussen volgende (september) recepten:

  • Tagliatelle met champignons en mozzarella
  • Champignonroomsaus
  • Honing kipspiesjes
  • Frikadellen met krieken

Het gekozen recept van de maand is:

Frikadellen met krieken

Waarom heb ik gekozen voor dit gerecht?

Frikadellen met kriekjes, een gerecht dat ik al van jongs af aan thuis at. Ik was altijd blij dat mijn mama dit gerecht op tafel toverde. Het was eens iets anders dan de rijst of de dagdagelijks aardappelen. Het recept heb ik dan ook van thuis uit meegekregen 😉 .  Een echte klassieker dus en daarmee verdient dit gerecht om een volledig maand in de kijker te staan. Zoete, sappige kriekjes gecombineerd met hartige frikadellenballetjes, heerlijk! Sommige mensen eten er pureeaardappelen bij maar ik eet het altijd met sneetjes brood. Mijn eerste gedacht was “Dit is een gerechtje waar veel werk aan is”. Maar misgedacht! Het gerecht stond sneller op tafel dan ik dacht. Je hebt trouwens ook heel weinig ingrediënten nodig.

 

 

Wat vind je dat kip en mango ook een top combinatie is?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments