Volgen:
Hoofdgerechten

Pompoenpuree met chipolata

Een smeuïge stoemp van pompoen, knapperige spekjes en sappige chipolata.
Een zeer eenvoudig maar super lekker gerecht.
Heerlijke boerenkost, perfect voor op herfstachtige dagen.


Pompoenpuree met chipolata

Bereidingstijd: 40min + 10-15 min. aardappelen en pompoen laten koken

Ingrediënten: 2 personen

Pompoenpuree

  • 1/2 butternut pompoen
    (flespompoen, 600g vruchtvlees)
  • 100g spek (reepjes)
  • 500g aardappelen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • melk
  • klontje boter
  • peterselie (afwerking)

Chipolata

  • 2 chipolata (±300g)
  • bakboter

Extra benodigdheden

  • pureestamper

Bereiding:

  1. Pompoenpuree
    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
    Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
  2. Doe de aardappelen en de pompoen in een pot met water en een snufjes zout en breng het water aan het koken. Kook de aardappelen en de wortelen 10-15 minuten en giet vervolgens af.
  3. Voeg melk en een klontje boter toe, zodat de puree smeuïg wordt.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Pureer de aardappelen en pompoen met een pureestamper tot een mooie gladde puree.

Chipolata

  1. Bak de spekreepjes in een hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Smelt bakboter in dezelfde pan en bak de chipolata mooi bruin.

Afwerking

  1. Hak de peterselie fijn.
  2. Serveer de pompoenpuree met de chipolata.
    Werk af met peterselie.
Tip(s)
  • Ook heerlijke met vissticks.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments