Volgen:
Nagerechten

Pompoencakejes

Pompoen, de groente van de herfst!
Heerlijke luchtige en smaakvolle cakejes van pompoen, afgewerkt met knapperige pecannoten.
Het raspen vergt wat tijd maar eenmaal dat gedaan is, is de rest van de bereiding in een mum van tijd klaar.


Pompoencakejes

Bereidingstijd: 50min. + 25min. cakejes in de oven

Ingrediënten: 10 stuks

  • 1/2 butterpompoen (=±200g geraspte pompoen)
  • 85g boter (bv. Planta)
  • 85g kristalsuiker
  • 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 135g tarwebloem
  • 10g pecannoten
  • 1/2 zakje bakpoeder (=8g)

Extra benodigdheden

  • muffinvormpjes
  • muffinbakvorm
  • rasp
  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Hak de pecannoten fijn.
  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten en slierten.
    Rasp het vruchtvlees fijn (±200g geraspte pompoen nodig).
  3. Rasp een halve citroen en pers het sap uit.
  4. Mix de boter met de kristalsuiker met een keukenmixer.
  5. Voeg de eieren, citroenschil en citroensap toe.
    Roer met een houten lepel alles mooi samen.
  6. Voeg de pompoenrasp toe en roer goed samen.
  7. Voeg de tarwebloem en bakpoeder toe en roer tot een stevig beslag.
  8. Leg de muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  9. Vul de muffinvormpjes voor ±2/3 met het beslag.
  10. Bestrooi de cakejes met pecannoten.
  11. Bak de muffins ±25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat.

Tip(s)

  • Het is belangrijk dat men bij iedere toevoegsel zeer goed roert.

PompoencakejesInspiratiebron*: Leuke recepten (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie