Volgen:
Nagerechten

Platte kaastaart in een glaasje

Een overheerlijke, smeuïge kaasvulling en een lekkere koekjesbodem van speculaas.
Nog opzoek naar een dessertje voor Pasen? Wat dacht je van deze kaastaartjes in een glaasje.
Super gemakkelijk om klaar te maken en er is geen oven voor nodig.


Platte kaastaart in een glaasje

Bereidingstijd:  30min. + min. 2u. kaastaart laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten: 6 personen

  • 100g speculaas
  • 50g boter
  • 2 eieren
  • 80g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (1x8g)
  • 6g gelatine
  • 350g plattekaas
  • citroensap (van ½ citroen)
  • 100ml room (bv. Campina)
  • 50g witte chocolade
  • 2 eetlepels melk
  • koud water
  • bessen (afwerking)
  • munt (afwerking)

Extra benodigdheden

  • blender of deegrol en plastiek folie/zak

Bereiding:

  1. Verkruimel de speculaas fijn:
    – in de blender fijnmalen of
    – tussen twee plastiek folies of in een plastiek zak en met een deegrol erover rollen.
  2. Laat de boter smelten in de microgolfoven (±20 seconde!).
    Meng de gesmolten boter onder de verkruimelde speculaas.
  3. Verdeel de speculaas over de bodem van de glaasjes en druk goed aan (met een lepeltje).
  4. Klop de eieren los met de kristalsuiker en de vanille suiker.
  5. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  6. Smelt de chocolade samen met de melk “au bain marie” .
    Haal van het vuur als de chocolade volledig is gesmolten.
  7. Verwarm het citroensap in de microgolfoven (enkele seconde!).
    Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensap.
  8. Mix de room stijf.
  9. Roer de platte kaas onder het eier-suikermengsel.
    Roer daarna de witte chocolade eronder.
    Roer dan de opgeloste gelatine met citroensap eronder.
    Spatel de stijf geslagen room door het mengsel.
  10. Schep het kaasmengsel in de glaasjes bovenop de speculaas.
  11. Laat de platte kaastaartjes minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  12. Werk af met de bessen en munt.

Tip(s)

  • Vervang de speculaas door digestieve koekjes of petit-beurre koekjes.
  • Ook lekker met frambozen, aardbeien, mandarijntjes, …
  • Hoe langer het kaasmengsel opstijft, hoe steviger en stijver het kaasmengsel wordt.

Platte kaastaart in een glaasje

Inspiratiebron*: Libelle Lekker (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie