Volgen:
Pitou

Pitou 2017 | Welkom Pitou!

Vandaag een nieuw artikel maar niet over eten…
Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn nieuw huisgenootje (en zakenpartner van Jennifers kookkunsten).
Psssss….het  is eigenlijk een lieve kleine viervoeter 😀 .


Pitou 2017 | Welkom Pitou!

Kattenliefhebster

Ik ben altijd al een kattenliefhebster geweest. Vroeger hebben we vier katten gehad, helaas twee moeten afgeven (wegens ziekte en ouderdom) en twee andere moeten afstaan (wegens de scheiding van mijn ouders en verhuis). Mijn moeder en ik besloten een tijdje geen huisdieren te nemen.  Maar in de tuin van onze nieuwe woonst, kwam steeds een kat terug. Na enige tijd en in de buurt rond te vragen van wie deze kat kon zijn (zonder resultaat), hebben we hem in huis genomen en hem “Filou” gedoopt. Helaas ben ik in 2015 alleen gaan wonen, weer katloos…. Nu ik alles terug op een rijtje heb, terug op mijn plooi zit en heel lang heb nagedacht, zou ik graag terug een kat in huis willen nemen.

Kattenzoektocht

Sinds vorige zomer had ik het idee om een kat in huis te nemen. Uiteraard moest ik daar eens goed over nadenken want een huisdier in huis halen is niet niets. Maar nu heb ik uiteindelijk de stap gezet! Veel eisen waaraan de kat moest voldoen had ik niet, enkel deze drie puntjes:

 • het moet één uit het asiel zijn;
 • het moet een binnenhuiskat;
 • liefst een jong katje.

Na enkele websites van kattenasielen af te gaan, een (heel uitgebreide) voorstelling doorgestuurd te hebben en contacten te leggen, mocht ik uiteindelijk een bezoekje brengen aan het asiel. Ik had geen specifieke kat gekozen op de website. Ik wou op mijn gevoel afgaan, er moet een persoonlijke klik zijn.

De zwarte kater

Op 21 mei 2017 was het eindelijk zo ver! Mijn hart was direct verovert aan twee katten, niets tegen de andere katten (er was een mindere klik). Het werd een hartverscheurende keuze omdat ik (voorlopig) maar één kat wil nemen. Uiteindelijk moest ik de knoop doorhakken… (Gelukkig is de andere kat ondertussen ook geadopteerd, oef).

Dus stel ik je nu graag voor aan mijn nieuw huisgenootje: Pitou!
Hij had nog geen naam gekregen van het asiel dus bedacht ik zelf een naam 😉 (heeft wel een dikke week geduurd).
Het is een zwarte kater met een mooi klein wit plekje aan de borstkas.  Deze lieve kleine viervoeter heeft één gekronkelde snorharen (volgens de dierenarts verbrand aan een kaars 🙁 ).  In juli wordt deze schat één jaar oud. Over zijn verleden wist het asiel niet heel veel, enkel dat hij is achtergelaten

Uiteraard heb ik al  een heleboel foto’s genomen:

De schone slaper

De schone slaper.

Pitou heeft zichzelf ingestopt in mijn bedjePitou heeft zichzelf ingestopt in mijn bedje.

Pootjes omhoog en schattig kijken werkt altijdPootjes omhoog en schattig kijken werkt altijd.

Relaxen in de zetel naast het baasjeRelaxen in de zetel naast het baasje.

De wereld onderste boven ziet er volgens Pitou ook interessant uitDe wereld onderste boven ziet er volgens Pitou ook interessant uit.

Zouden jullie het leuk vinden als ik af en toe een artikel over Pitou post?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

4 Comments

 • Reply van landeghem christine

  leuk verhaal en ja ik wil nog artikels lezen over pitouke
  de omie kusjes

  28 mei 2017 at 2:48 PM
  • Reply Jennifer's kookkunsten

   Dat had ik wel verwacht van jou 😀 .
   Ik zal de kusjes doorgeven aan Pitouke 😉 .

   28 mei 2017 at 3:00 PM
 • Reply Janssens mariejosee

  Ja hoor laat ons pitoeke maar volgen. Ik hou ook veel van katten. En het is een mooie lieve poes succes.xxx

  28 mei 2017 at 9:29 PM
  • Reply Jennifer's kookkunsten

   Dank je wel Marie josée 🙂

   29 mei 2017 at 7:59 PM

  Plaats een reactie