Volgen:
Pitou

Pitou 2017 | 5 weetjes over Pitou

5 leuke weetjes over Pitou!
Ondertussen heb ik Pitou al meer dan vier maanden.
Ik heb hem wat beter leren kennen, tijd om vijf weetjes over hem te vertellen.


Pitou 2017 | 5 weetjes over Pitou

1. Brrr…. water OF yeeeey…. water?

De meeste katten zijn bang van water maar Pitou absoluut niet! Ik mag niet afwassen of mijn tanden poetsen, van zodra ik de kraan openzet is hij daar. Af en toe laat ik de kraan even zachtjes lopen, en dan probeert hij het water te pakken. Zijn snoetje, oortjes en pootjes zijn dan meestal kletsnat. Ik moet er vaak om lachen.

Omdat hij zo’n waterrat is, heeft hij zijn eigen mini zwembad. Je moet nu niet denken dat hij erin gaat plonsen. Nee, hij drinkt eruit en hij speelt met het badeendje en balletje dat erin drijft.Water

2. Plantjes zijn zo lekker OF wat smaken die plantjes vies?

Het hangt af van het soort plant maar bij iedere plant moet hij wel eens snuifelen. Hij laat de meeste planten wel met rust. Ik heb wel drie planten waarvan de bladeren lijken op gras. Twee ervan staan hoog op een schap maar één ervan niet en hij heeft deze plant al goed ‘gemarteld’. Gelukkig heb ik de plant nog kunnen redden en staat het nu veilig op de kast.

Ondertussen heb ik Pitou ook twee potjes met kattengras gegeven, als afleiding. Hij eet ervan maar hij speelt er ook graag mee (het gras ligt soms tot op de slaapkamer).

3. Joepie de leiband, lekker gaan wandelen buiten OF nee… toch geen leiband, niet weer?

Het heeft vijf pogingen geduurd voor ik Pitou aan de leiband kreeg. Nu zit hij al spinnend voor de deur tot ik zijn leibandje mooi aan doe. Gemakkelijk, als hij niet constant kopjes begint te geven, haha. Ook bij het binnengaan wacht hij mooi tot het bandje uit is.

Hij is trouwens graag buiten. We kijken dan samen naar de omgeving, de wolkjes, de vogeltjes, … Ook vliegjes of andere insecten vindt hij heel interessant, ik iets minder…Leiband

4. Leuk om mijn baasje ‘s morgens vroeg wakker te maken OF baasje laten uitslapen en laten opstaan wanneer ze wilt?

Pitou is de ideale wekker, alleen kan ik hem niet correct instellen. In het weekend of verlofdagen komt hij me ’s morgens tussen half zeven en half acht wekken. Dan springt hij op bed, kopjes geven, lekker knuffel, … tja dan moet je niet meer slapen. Overlaatst heeft hij met zijn poep de deur volledig opengeduwd . En ik kan absoluut niet slapen als de deur volledig open is.

Ook ’s avonds speelt hij voor wekker. Rond half tien komt hij rond mijn benen draaien. Hij wilt dan gaan slapen. Perfect voor in de werkweek maar niet in het weekend of verlof… en als ik niet direct mee ga slapen, slaapt hij zielig op de leuning van de zetel.

5. Mijn baasje heeft heel wat koosnaampjes:

Tja, veel koosnaampjes en er zullen er alleen maar bijkomen. Hieronder som ik de meest gebruikte op:

  • Zwarte panter:  zwart + kat = zwarte panter.
  • Varkentje: als hij in een zotte bui is.
  • Bolleke: als hij iets of aandacht nodig heeft.
  • Schatje: als hij weer eens schattig is.
  • Waterratje: als hij met water aan het spelen is.

Nog andere koosnamen (waarschijnlijk zijn er nog elke waar ik niet direct op kan komen):
Drolliewollieke , Beeseke, lieveke, bollie, …Koosnaampjes

Wat wil jij over Pitou nog weten?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie