Volgen:
Inspiratie, Pitou

Pitou 2019 | 5 Weetjes

Vijf leuke weetjes dat je nog niet wist over Pitou!
Mag hij op bed slapen? Eet hij alle kattenvoer even graag? …
Met deze weetjes leer je Pitou weer een beetje meer kennen!


Pitou 2019 | 5 Weetjes

Is Pitou een sociale of geen sociale kat?

Pitou is een enorme sociale kat. ’s Morgens mag ik zelf niet naar het werk vertrekken. Het is dan altijd vijf minuutjes (of langer) knuffeltijd voor ik kan vertrekken (ooit ga ik trein eens missen hierdoor). En als ik s avonds thuis kom, zit Pitou al voor de deur. Niet voor eten maar voor aandacht en knuffels. Super lief en schattig. Hij loopt dan naar zijn handdoekje/deken in de woonkamer en baasje moet dan volgen. En dan lekker knuffel en Pitou begint dan spontaan te spinnen. Ook komt hij ’s avonds uit het niets op mijn schoot liggen. Een zalig moment om de dag af te sluiten.

Ik moet wel zeggen dat Pitou enkel naar mij toe sociaal is. Als ik bezoek krijg ,vliegt Pitou naar de slaapkamer en verstopt hij zich onder mijn donsdeken. Arm schaap… 🙁 Als het bezoek weg is, moet ik hem altijd gaan halen en geruststellen. Alleen van mijn buurvrouw heeft Pitou geen bang van. Het is zelf zo als ik met de buurvrouw aan het babbelen ben dat hij wel eens durft binnentrippelen in haar appartement 😉 .


Mag Pitou mee op bed slapen?

Ik weet dat het ongezond is, maar toch mag Pitou op mijn bed slapen. Ik vind het zo gezellig en lekker knus. En het is zalig opstaan, wetend dat Pitou bij je ligt. Naast de gezelligheid, is het ook lekker warm en het geeft een soort veilig gevoel.Hij ligt meestal aan mijn voetjes of als ik met gebogen houding lig achter mijn benen. Soms ook op mijn voet, wat ik minder aangenaam vind want dan kan ik me moeilijk keren.

Het enige nadeel is, is dat Pitou me wel eens wakker durf stampen. En dan heb ik het niet over dat hij zich uitstrekt of eens omdraait. Nee, hij staat letterlijk met zijn twee voorpootjes op mijn zij of buik. Precies van “Mama ik kan niet slapen”. Dan draai ik me om naar hem toe, hij komt tegen mijn zij liggen, ik slaag mijn arm om hem en dan vallen we samen in slaap. Dit gebeurt praktisch bijna iedere nacht. Ik vind dit totaal niet erg, ik vind het trouwens super lief en schattig.


Waar heb ik Pitou gevonden?

Ik heb heel lang getwijfeld om een kat in huis te nemen maar na twee jaar alleen te wonen was er leven in huis nodig. Ik heb eerst wat website van asielen afgezocht, naar informatie, waar ik op moet letten, raad gevraagd aan vrienden. Daarna heb ik een heel persoonlijke brief opgesteld om me uiteraard voor te stellen aan een asiel of opvang en te overtuigen waarom ik een geschikt kattenbaasje ben 🙂 .

Ik stuurde mijn brief naar een asielopvang, namelijk Sniffing Snouts. Heel lang moest ik niet wachten op een antwoord! Een paar dagen later mocht ik al langskomen. Ik heb wel op de website eens gesnuffeld maar geen specifiek kat gekozen. Ik wou op mijn gevoel afgaan en geen voorkeuren geven want op basis van een foto en een omschrijving kan je niet kiezen,vind ik persoonlijk;)

Welk kattenvoer eet Pitou graag?

Qua droogvoer doet Pitou niet heel moeilijk. Hij eet afwisselend brokjes van Perfect Fit of Purina One. Niet meteen het goedkoopste merk, maar mijn bolleke krijgt alleen maar het beste. Qua natvoer is Pitou ietske moeilijker. Hij eet enkel van het merk Felix en dat is nog niet alles. Hij eet enkel en alleen natvoer in saus. Dus paté, terrine, gelei … moet hij niet hebben. Een ietsepietsie kieskeurig dus… Ik heb ook al dikwijls geprobeerd andere merken te geven maar zonder resultaat. Gelukkig eet Pitou zowel graag vis als vlees, daar is hij dan weer gemakkelijker in, oef 🙂 . Qua snacks eet Pitou alles graag, van Boni stokjes tot Whiskas crunch tot Vital Kraft Yummie.

Hoeveel eten krijgt Pitou per dag? Pitou krijgt overdag 2 potjes met 2 soorten droge brokjes. ’s Avonds krijgt hij een half zakje natvoer. En ’s morgens, voor ik vertrek naar het werk, zet ik twee potje met snacks klaar en ’s avonds krijgt hij nog enkele snacks.

Geeft Pitou veel likjes?

Helaas geeft Pitou niet veel likjes, maar dat kan misschien nog komen met de jaren…  En als het gebeurt is het meestal een heel klein ieniemienie likje maar dan nog ben ik door het dolle heen 😀 .

Pitou geeft dan misschien niet veel likjes maar hij geeft wel heel veel kopjes en knuffels 🙂 . En dat doet ook al heel en enorm veel deugd. Ook zijn nat neusje voel ik dikwijls tegen mijn huid, kei schattig. Kortom het is een knuffelde spinnende zwarte panter die zelden likjes geeft 😀 .

Wat wil jij nog weten over Pitou?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie