Volgen:
Inspiratie, Pitou

Pitou 2018 | Vijf leuke weetjes over Pitou

Vijf leuke weetjes over mijn zwarte panter, Pitou.
Van Pitou die masseur wil worden tot slapen in een zelfgemaakte kattentent.
Vijf weetjes om Pitou weer een beetje beter te leren kennen!


Pitou 2018 | Vijf leuke weetjes over Pitou

Pitou creëert zijn eigen waterspeelgoed

Pitou is een echte waterrat: Hij heeft zijn eigen zwembad (in de zomer). Hij komt gefascineerd kijken als ik het bad laat lopen (of als ik er in zit). Hij vindt een lopende kraan zeer interessant, … Maar de laatste maanden moet ook zijn speelgoed eraan geloven. Het eerst wat ik doe als ik thuiskom van mijn werk of kookles thuis kom, is kijken in zijn drinkbakje of er niet in zit van speelgoedje. Zeker 3-4 keer per week ligt er wel iets te zwemmen,drijven,verdrinken, … (je mag zelf kiezen wat je erbij denkt) in zijn drinkbakje. Geen idee hoe hij het telkens doet en vooral waarom hij het doet. Ik vind het best wel hilarisch 😀 . Gelukkig is het maar water. Meestal reageer ik heel dramatisch om te zien hoe Pitou gaat reageren. En hoe reageert hij? Hij begint te spinnen en gaat op zijn rugje liggen, kortom super schattig doen.

Pitou is een een masseur in wording

Ja, je leest het goed. Pitou is heel lang geleden gestart met een opleiding masseur. Hij heeft zelf een stopperiode ingelast een half jaar geleden maar sinds de zomer is hij terug gestart. Er liggen twee super zachte fleece dekens op de leuning van de zetel (eentje is van de kattentent). En echt iedere avond begint hij de dekentjes te masseren. Je kent het wel, katjes die met hun pootjes aan het kneden zijn. Super schattig. Ik heb al dikwijls gevraagd wanneer ik eens een massage krijg maar voorlopig nog niets gekregen. Hij zal nog wat willen oefenen zeker voor hij het in de praktijk wilt doen. Meestal als hij aan het masseren is op een deken moedig ik hem aan met: “één twee één twee” of “komaan pitou, blijven masseren!”

Pitou heeft “te weinig” speelgoed

Pitou Pitou…. Zoveel speelgoed! En het is maar de helft van wat je ziet op de foto! De andere helft zit in een doosje. Het is anders een grote speeltuin op het appartement moest ik alle speelgoedjes eruit halen. Maar eigenlijk ligt het aan het baasje dat er teveel speelgoed is. Want ze koopt telkens iets nieuws voor kerst, sinterklaas, verjaardag, … Ach ja beter teveel dan te weinig zeker?. En Pitou vindt het helemaal niet erg. Mijn verwend bolleke. Wist je trouwens dat (bijna) ieder speelgoedknuffeltje een naam heeft? Gewoon voor de lol 🙂 .

Pitous mandje bijna verkocht

De dag voor ik Pitou ging ophalen, ben ik eerst naar een dierenwinkel geweest. Ik had totaal nog niets van kattenspullen. Ik kwam dus buiten met een kar bomvol kattenspullen! Het was wel plezant winkelen, zo allemaal kattenspulletjes kiezen. Ik kocht ook een super zachte grote ronde mandje. Bijna alles werd goedgekeurd door Pitou behalve dat mandje… wel een beetje zonde want het was beste niet goedkoop. Ik heb deze zeker meer dan een half jaar op de slaapkamer (en op andere plaatsen) gelegd, maar zonder resultaat. Uiteindelijk had ik bijna besloten om de mand te verkopen via tweedehands. Maar toen dacht ik “ Laat ik het mandje eens op de eettafel (wordt bijna niet gebruikt) leggen). En hup! Wie lag er na een tijdje in? Pitou! Er werd dus besloten om de mand niet meer te verkopen, een pak van mijn hart.

Pitou slapen in zijn zelfgemaakte kattentent

De laatste weken is het wat kouder geworden en als ik ga werken staat de verwarming uit. Ik heb dus wat medeleden met Pitou en zocht naar een oplossing. Het eerste wat in me opkwam was een deken over de leuning tot naar het zitvlak van de zetel leggen, zodat er een soort tent ontstaan. Zo kan Pitou er onderkruipen om toch wat lekker warm te zitten. En het blijkt een succes te zijn! Alleen is het nu jammer dat hij er avond ook onder ligt dus ik zie hem minder dan anders :(. En nog een nadeel ik kan niet meer languit in de zetel liggen. Ach ja, alles voor je schattebollie zeker 😉

Wat vind je van deze weetjes?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie