Volgen:
Pitou

Pitou 2017 | Dierendag

Op vier oktober was het dierendag.
Een dag om mijn lieveling nog eens extra te verwennen (hij wordt anders nog niet genoeg verwend 😉 ).
Het was trouwens de eerste keer dat ik dierendag vierde met Pitou.


Pitou 2017 | Dierendag

Je kan niet genoeg knuffels hebben

Pitou is echt zo zot van Alfred, de rat (links op de foto). Dus ik wou heel graag als cadeau voor dierendag nog 2 kleine ratjes en 1 grote rat halen. Het ideale excuus om naar de Ikea te rijden 😀 . En het was de moeite waard! Ik raad deze knuffels echt aan voor alle katten.

Zo lag ik overlaatst in mijn bed en ik was Alfred vergeten meenemen. Ik zei tegen Pitou (voor de grap) “Als je Alfred wilt, moet je hem gaan halen”. Ik deed het licht uit en nog geen 5 minuten later hoorde ik gewriemel op mijn bed. Ik deed het licht terug aan en wat zag ik? Pitou die met heel veel trots Alfred op bed heeft gebracht. Het was echt koddig. Hij koerst ook dikwijls in het appartement rond met één van de ratjes in zijn mond, een echte jager <3.

Je kan niet genoeg knuffels hebben


Eten eten eten

Uiteraard mag er ook iets lekkers niet ontbreken op dierendag. Ik kocht een iets wat duurdere natvoer : Gourmet met verschillende vissmaken. Ik heb gemerkt dat Pitou vooral graag de smaken vis en kip eet. Bij de Colruyt kreeg ik ook iets voor dierendag: een blikje gourmet met kipsmaak. Ik twijfelde of hij dit gaat eten want het is paté en daar is hij niet zo zot van. Verder kocht ik nog twee zakjes snacks “cat yums”. Voor deze snacks moet ik steeds naar de Albert Heijn omdat ze nergens anders te vinden zijn (tenzij in een dierenwinkel).


Lekker smullen

Oké, ik deed direct de test en gaf Pitou het blikje, gourmet met kipsmaak. Pitou is totaal niet verzot van paté maar ik kon moeilijk het blikje weggooien. Ik gaf het hem en hij begon er direct van te eten. Ik was zo blij dat hij er van at. Zie hem toch zo smakelijk eten op de foto en als je goed kijkt, zie je zijn tong. Maar helaas, het was van korte duur… Volgens mij heeft hij het beetje saus opgelikt en dat was het. Ach ja, hij heeft geproefd en dat zegt al veel 🙂 .

Lekker smullen


Pootjes strekken

Wat ook zeker niet mag ontbreken op dierendag is een lange uitgebreide wandeling. Je moet nu niet denken dat ik een groot terras heb. Nee hoor, ik heb een heel klein bescheiden terras. Met uitgebreid wandelen bedoel ik: langer wandelen dan gewoonlijk, samen naar de vogeltjes en wolkjes kijken, pitou mag me leiden (of sleuren) naar waar hij wilt, … gewoonweg een wandeling naar Pitou zijn zin. Na de wandeling krijgt hij meestal nog een lekkere snack 😀 . Deze keer kreeg hij een paar lekkere “cat yums”. Tegenwoordig noem ik deze snoepjes gewoon “yummies”.Pootjes strekken


Uitgeput

Van al dat eten en wandelen, wordt je moe. Pitou was uitgeput en hij ging op zijn favoriete krabplank liggen. En ik vond er niets beter op dan een “rattenattack” te doen. En … hij vond het best wel plezant 😀 . Het is toch een schatje <3 . Ik zoek trouwens nog leuke namen voor de knuffels. De witte rat heet ondertussen Mimi en de bruine Alfred, maar voor de grote en de grijze rat zoek ik nog een naam 😉 .Uitgeput

Het was een geslaagde dierendag!
Hoe hebben jullie dierendag gevierd?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

 • Reply Sanne

  Noem er eentje sanne en diezel. 😀 Dan dank je aan ons. Super leuke foto’s van pitou.

  22 oktober 2017 at 8:36 PM
  • Reply Jennifer's kookkunsten

   A das eigenlijk nog geen slecht idee 😀 . Vanaf nu heet de grijze muis Diezel en de grote Sanne 😉 .

   22 oktober 2017 at 9:23 PM

  Plaats een reactie