Volgen:
Lunch & salades

Pitabroodjes met mozzarella, tomaten en ham

Heerlijke pitabroodjes belegd met mozzarella, tomaten en ham.
Met pitabroodjes kun je zoveel meer doen dan enkel opvullen met pitavlees (en looksaus).
Zoals deze pitabroodjes met mozzarella, tomaat en ham bijvoorbeeld, die trouwens op mini pizzaatjes lijken.


Pitabroodjes met mozzarella, tomaten en ham

Bereidingstijd: 10min. + 5min. pitabroodjes in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 pitabroodjes
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 sneetje ham
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes (afwerking)
  • peper & zout
  • basilicum

Extra benodigheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes.
    Was en snij de kerstomaten in schijfjes.
  2. Verdeel de mozzarella en de kerstomaten over de pitabroodjes.
    Kruid met basilicium, peper en zout.
  3. Leg op elk pitabroodje een half sneetje ham.
  4. Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C op een bakplaat met bakpapier.
  5. Werk af met de lente-uitjes.

Tip(s)

  • Laat de mozzarellaplakjes eventueel uitlekken op keukenrol, anders doorweken de pitabroodjes.

Inspiratiebron*: Lekker en simpel (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie