Volgen:
Lunch & salades

Pitabroodjes met kip, tomaat, ananas en sla

Een origineel en lekker recept met pitabroodjes, kip, groentjes en pitasaus.
Hou je van pitabroodjes, maar niet van pitavlees? Of geen zin in boterhammen als lunch?
Tover dan eens deze heerlijke en goedgevulde pitabroodjes op tafel.


Pitabroodjes met kip, tomaat, ananas en sla

Bereidingstijd: 30min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 1 kipfilet (±200g)
  • ±100g ananas (blik, op sap, stukjes)
  • 2 pitabroodjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 tomaat
  • kippenkruiden
  • enkele blaadjes sla
  • pitasaus
  • bakboter of olie

Extra benodigdheden

  • broodrooster

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden.
    Was en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Maak de sla schoon, spoel af en breek de sla in stukjes.
    Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  2. Laat de ananas uit het blik uitlekken.
  3. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kip mooi goudbruin.
  4. Warm de pitabroodjes in een broodrooster op en snij vervolgens half open.
  5. Vul de pitabroodjes op met de ananas, tomaat, sla, lente-uitjes en kipblokjes.
  6. Serveer de pitasaus bij de pitabroodjes met groenten.

Tip(s)

  • Gebruik i.p.v. pitasaus een andere heerlijke saus, zoals honing-mosterd saus.
  • De kipblokjes zijn zowel koud als warm lekker.

Inspiratiebron*: Lekker en simpel (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments