Volgen:
Voorgerechten

Perzik met tonijnsalade

Een heerlijk voorgerecht met perzik en tonijn.
Dit voorgerecht staat in een mum van tijd op tafel, oogt mooi en ziet er feestelijk uit.
De combinatie van tonijn en perzik is trouwens verrukkelijk lekker!


Perzik met tonijnsalade

Bereidingstijd: 20min. + 10min. ei laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 halve perziken (blik, op sap)
  • 100g tonijn (blik, in eigen nat)
  • 1/4 ajuin
  • 1 ei
  • peper & zout
  • mayonaise
  • peterselie (afwerking)
  • 8 kerstomaten
  • sla (bv. salade mix)
  • (stok-) brood

Bereiding:

  1. Laat een pot met water koken en kook hierin het ei gedurende 10 minuten.
    Pel en snij het ei, na het afkoelen, in zeer kleine blokjes.
  2. Pel en snij de ajuin zeer fijn.
    Maak de sla schoon en spoel af.
    Spoel de kerstomaten af en snij in twee.
  3. Laat de tonijn uitlekken, doe in een kom en plet eventueel grove stukken fijn met een vork.
    Voeg het ei, de ajuin en de gewenste hoeveelheid mayonaise eraan toe.
    Kruid met peper en zout.
    Meng samen.
  4. Verdeel de sla en de kerstomaten over twee borden.
    Vul de halve perziken met de tonijnsalade op en leg op ieder bord twee stuks.
    Werk af met de peterselie.
  5. Serveer (stok-) brood bij de perzik met tonijnsalade.

Tip(s)

  • Meng de mayonaise onder het tonijnmengsel juist voor het serveren, anders begint de tonijnsalade te verwateren.
  • Nog tonijnsalade over? Gebruik de restjes als beleg op de boterhammen.

Perzik met tonijnsalade

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie