Volgen:
Persoonlijk, Inspiratie

Persoonlijk 2019 | Mijn verjaardag

Op 18 augustus werd ik een jaartje ouder!
Na drie jaar geen verjaardagsfeestje te hebben gegeven, bracht ik er dit jaar verandering in.
Kijk je even mee naar mijn dagje (ouder worden)?


Jiaah ballonnen!

Ik begon met  de feestelijke decoratie want dat mag zeker en vast niet ontbreken! Lap, nu weet je ook hoe jong ik ben geworden 😉 . Mijn eerste gedacht was “hoe ga ik die ballonnen deftig in orde krijgen?”. Gelukkig vond ik nog een fietspompje, dus opblazen was in één twee drie klaar. Hup, het volgende: “Waar gaan we de ballonnen hangen?” Ik had de ballonnen eerst aan de klinkjes van de ramen gehangen maar dat trok op niets…. Maar niet veel later had ik al een andere en betere oplossing. Ik hing de ballonnen met koortjes aan enkele gordijnslotjes. En voila! Zo trots dat het gelukt is 😀 . Pitou vond de ballonnen iets minder… Hij was niet bang ofzo maar het irriteerde hem, haha 😂 (of misschien had hij liever een 1 gezien in plaats van een 3 ).

 

Tafel decoreren.

Na de ballonnen begon ik de tafel te decoreren. Normaal is mijn tafel voor vier personen, maar gelukkig kan ik deze “uitrekken”. Het was wel even een gedoe maar uiteindelijk is het me gelukt 🙂 . Een papieren tafelkleed erover (ik weet het, het is niet zo mooi maar wel handig en geen extra was…).Gelukkig heb ik ook nog twee klapstoeltjes staan, zeer handig! Verder voorzag ik de tafel van bordjes, bestek, servetjes, bloemen en uiteraard een feesthoedje. (Deze foto heb ik genomen nadat alles voor het feestje klaar was, vandaar dat de tapasplanken en andere hapjes al op tafel stonden.)

Foooood…. tapasplankjes.

Hoogtijd om aan de tapasplankjes te beginnen. Ik wou het me niet te moeilijk maken en wou vooral bij de gasten zitten dus heb ik gekozen voor simpele hapjes. Op de planken lagen: chips, kaasblokjes, salami, mini ajuintjes, augurken, druiven, toastjes, brie, tomaat-mozzarella en droge worst. Daarnaast voorzag ik nog in aparte potjes voor TV worstjes, mini tuc koekjes en paprikareepjes. De plankjes zijn trouwens kaasplanken, dan kunnen de gasten gemakkelijk de planken ronddraaien 😉 . Ik was zeer verrassend dat er heel wat werd opgesmuld want ik had schrik dat ik weer eens veel te veel had geserveerd. Het viel dus in de smaak!

Ola een mini cocktailbar.

Ik had ook een mini cocktailbar voorzien. De gasten konden hun eigen drankje kiezen maar ook hun eigen glas en rietje. Ik had ook twee mocktails voorzien: één met munt-limoensmaak en één met rozemarijn-pompelmoessmaak. Ik moet zeggen dat bijna iedereen een mocktail nam. Ik was natuurlijk blij! Eigenlijk was het dus meer een mocktailbar dan cocktailbar 🙂 . Jammer genoeg heb ik niet veel foto’s kunnen nemen, want ik moest natuurlijk voor goede gastvrouw spelen.

Lekker gezellig een gezelschapspelletje spelen.

Tussen de hapjes en het nagerecht had ik het idee om een gezelschapspel met de gasten te spelen. Zelf heb ik niets van spelletjes in huis maar gelukkig heeft mijn zus & haar vriend er enkele meegebracht. We konden kiezen tussen: cluedo, monopoly, lach je rijk en rummikub. Nu veel getreuzeld, heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt en werd het rummikub. Ik ben helaas niet gewonnen maar deelnemen is belangrijker dan winnen 😉 .

Tijd voor iets zoets.

En bij ieder verjaardagfeest hoort er uiteraard ook taart. De taart heb ik niet zelfgemaakt (oepsie😅), maar besteld in een winkel… Ik koos voor één van mijn lievelingstaarten: bresillinetaart. Njammie! Uiteraard weet ik ook wel dat niet iedereen er zot van is dus had ik ook nog iets anders voorzien: cake. Deze was wel zelfgemaakt en viel ook behoorlijk in de smaak.

Cadeautjes voor de jarige!

Naast al het eten en de gezelligheid werden er ook cadeautjes gegeven 😀 ! Pitou kreeg een kei schattig kattendoekje en een knuffel in visvorm. Van twee vriendinnen kreeg ik een lamapotje met een vetplantje in en douchegel in een katachtig zeeppompje.  Ze weten uiteraard dat ik zot ben van zwarte katten (hoe zou dat nu toch komen 😉 ). Van mijn mama kreeg ik een soort vogelkooi met allerlei plantjes en bloemen in, zeer origineel. Pitou kwam even piepen en deelde dezelfde mening. Van mijn zus kreeg ik een verrassingsmandje, dat wou ik al zo lang! Er zat het volgende in: pickles chips, zoute chips, taartschepper, theezakschaaltje, geurkaars, blikje Finley, thee, washi tape, theetas en …. veel chocolade! Pitou vond vooral het piepschuim leuk….
Van mijn buurvrouw kreeg ik een bloempje en Pitou vond dat zeer tof!

Volgend jaar 30….

Ik vond het trouwens wel moeilijk om tegelijk voor gastvrouw te spelen alsook om foto’s te nemen. Dus de foto’s zijn misschien niet heel top maar ik heb mijn best gedaan.

Ja, ik ben al bezig met mijn volgende verjaardag 😅. Ik word namelijk dertig! En uiteraard wil ik iets speciaals doen.  Ik was eerst aan het denken om eens uit te gaan eten met de gasten. Maar het budget… Misschien een bedrag bepalen en de gasten zelf een beetje laten opleggen of enkel aperitief betalen. Nog totaal geen idee maar ik heb nog even tijd ;). Alle ideetjes en tips zijn welkom!

Maar eigenlijk was ik via google op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten maar ik kwam vooral lijstjes tegen “Wat wil ik nog doen voor ik dertig jaar word”. Ik begon allerlei lijstjes te lezen, en ik vond het nogal tof dat ik een eigen lijstje heb gemaakt! De lijst is nog niet volledig, ook hier zijn alle ideetjes en tips welkom!
Zouden jullie het trouwens leuk vinden mocht ik een artikel schrijven over mijn lijst? 🙃

 


 

Volg Jennifers kookkunsten via instagram en facebook.
Recept van Jennifers kookkunsten gemaakt?
Super tof! Laat het me zeker weten via instagram of facebook
met vermelding @jenniferskookkunsten en #jenniferskookkunsten.
Of stuur een mail naar  info@jenniferskookkunsten.be .

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie