Volgen:
Nagerechten

Pepernoten

Knapperige pepernootjes.
Sinterklaas is volop in het land en daar horen uiteraard allerlei lekkernijen bij.
Vooral pepernoten mogen zeker en vast niet ontbreken!


Pepernoten

Bereidingstijd: 25min. + 25min. pepernoten in de oven

Ingrediënten: ±65 stuks

  • 250g zelfrijzende bloem
  • 125g donker bruine basterdsuiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 100g boter (bv. Solo)
  • 6 eetlepels melk

Extra benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Meng de zelfrijzende bloem, donker bruine basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout samen.
  2. Voeg de boter en melk toe en kneed, met de hand, tot een stevige bol.
  3. Draai balletjes, ter grootte van een knikker, en leg op een bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de pepernoten 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Tip(s)

  • Geen paniek als men alle droge ingrediënten heeft samen gemengd (stap 1) en de kleur er te licht uitziet.
    Door toevoeging van de boter en melk (stap 2) wordt de kleur donkerder (bruiner).

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie