Volgen:
Pasta's

Penne met groene asperges, zalm en broccolipesto

Een heerlijk gerecht met groene asperges, zalm, penne en broccolipesto.
Aspergetijd! Heerlijk in combinatie met pasta en vis.
De broccolipesto is trouwens verrassend lekker en maakt het gerecht compleet.


Lente & asperges!

Wie aan de lente denkt, denkt automatisch ook aan asperges! Volgens mij staat er zelfs nog geen aspergerecept op de blog (schaam me hier een beetje voor). In dit recept heb ik gekozen voor asperges, vis en pasta. Asperges en zalm is zo’n overheerlijke combinatie! De broccolipesto was ook een uitdaging maar uiteindelijk zeer geslaagd! Het zorgde samen met de penne voor een smeuïge toets. De asperges en pijnboompitjes zorgden dan weer voor een krokant kantje aan het gerecht. Het gerecht was zeer smaakvol, beter dan verwacht!

Penne met groene asperges, zalm en broccolipesto

Bereidingstijd: 30min. + pasta & broccoli laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 250g penne
  • 100g groene asperges
  • peper en zout
  • viskruiden
  • bakboter/olie

Broccolipesto

  • 1 broccoli
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 eetlepels pijnboompitten (±50g)
  • 50g parmezaanse schilfers
  • 5 eetlepels olie

Extra benodigdheden

  • blender (of staafmixer)

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
    Hou 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten opzij voor de afwerking.
  2. Pel en snij de knoflook grof.
  3. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
    Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de broccoli toe en laat gaar koken.
    Giet de broccoli  af.
    Hou enkele broccoliroosjes opzij voor de afwerking.
  4. Doe de andere broccoliroosjes met de knoflook, pijnboompitten, parmezaansekaas en de olie in een blender.
    Kruid met peper en zout en mix fijn tot een pesto.
  5. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  6. Spoel de asperges af en snij een klein stukje van de onderkant eraf.
  7. Dep de zalmfilets droog en kruid met viskruiden.
  8. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de zalmfilets en groene asperges mooi gaar.
    Kruid de asperges met peper en zout.
  9. Meng de broccolipesto door de penne.
  10. Verdeel de penne met broccolipesto over twee borden.
    Voeg de zalm en asperges toe.
    Werk af met de broccoliroosjes en de pijnboompitten.
Tip(s)
  • Mocht je geen blender hebben om de pesto te mixen, met een staafmixer lukt het ook perfect!
  • Gebruik je zalm uit de diepvries? Laat dan eerst ontdooien vooraleer men aan het recept begint.

Inspiratiebron*: 15 gram  (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie