Volgen:
Pasta's

Pasta met witloof spek en parmezaan

Smeuïg pastagerecht met witloof en spek.
Super lekker combinatie en zeer eenvoudig klaar te maken!
Een perfect gerecht voor op een herfstachtige dag.


Pasta met witloof spek en parmezaan

Het uitwerken van dit recept even laten liggen, dus ik moest even nadenken hoe het verliep🙄. Ik weet dat ik twee pogingen heb ondernomen 🙂 . De eerste keer had ik teveel pasta toegevoegd en waren de foto’s niet schitterend. Maar de tweede poging was al veel beter! Bij het bereiden van het recept dacht ik wel “Er zit toch geen saus in, dit gaat veel te droog zijn…”. Mijn gedachte ging direct naar “Ik ga er room aan toevoegen”, maar gelukkig heb ik het niet gedaan. Ik heb me verplicht om eerst het resultaat te zien (en proeven) zonder toevoeging van room enzo. En? Het was absoluut niet droog! De parmezaanse kaas zorgde voor genoeg smeuïgheid in het gerecht. En verder is het ook een super lekkere combinatie: penne, witloof en spek, njammie 😉 ! 

Bereidingstijd: 30min. + pasta laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 120g penne
  • 100g spek (reepjes)
  • 3x stronken witloof
  • 150g champignons
  • 2 stengels lente-ui
  • 25g geraspte parmezaan
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • boter of olie
  • peper & zout
  • basilicum (vers, afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.
    Verwijder de buitenste bladeren en het uiteinde van het witloof.
    Snij het witloof in partjes (haal de harde kern eruit) .
  2. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  3. Bak het spek in een grote hete pan, zonder vetstof, mooi krokant.
    Voeg het witloof en de champignons toe en laat meebakken tot alles gaar is.
    Voeg 1 theelepel kristalsuiker  en eventueel nog boter of olie toe.
    Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de geraspte parmezaan onder de gekookte pasta.
  5. Voeg het witloof-champignon-spek-mengsel toe en meng samen.
  6. Verdeel de pasta met witloof, spek en parmezaan over twee borden.
    Werk af met lente-uit en verse basilicum.

 

Inspiratiebron: –  


 

Volg Jennifers kookkunsten via instagram en facebook. Recept van Jennifers kookkunsten gemaakt? Super tof! Laat het me zeker weten via instagram of facebook met vermelding @jenniferskookkunsten en #jenniferskookkunsten. Of stuur een mail naar  info@jenniferskookkunsten.be .

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie